Dva poraza in … dve zmagi

by admin

Kadetinje v A ligi so imele turnir v Murski Soboti, mlajše Formiske pa turnir B lige v Črni na Koroškem.

V Murski Soboti so morale Formiske priznati premoč ekipama Kema Puconci in ŽOK Sobota.

Razpored in rezultati – A liga vzhod A

 

V nedeljo, 22.1.2017 smo se »kadetinje« odpravile na 1. turnir B lige kadetinj v Črno na Koroškem.

Zbrali smo se kot je v navadi ko gremo na gostovanje pred OŠ Hoče že ob 7:15 uri. Štiri igralke od trinajstih so šle s starši na pot direktno, ostali pa smo se s tremi kombiji odpravili proti Črni. Bolj smo se približevali cilju, bolj smo bili priče čudoviti zimski pravljici. Razen ceste je bilo vse ostalo prav idilično, veliko snega, bele smreke, nizke temperature in prvo jutranje sonce. Takoj, ko smo parkirali smo šle igralke proti telovadnici, starši in trener pa so si privoščili »štrudelj« in kavo …

Dogovor je bil, da bomo igrale vse igralke, zato je trener naredil mešane postave za vsak set na obeh tekmah. Dejstvo, da v takih postavah nikoli nismo igrale, da med nami ni ene same kadetinje, da smo igralke (2x deklice letnik 2002, 9x deklice letnik 2003 in 2x mala letnik 2004) prvič nastopile v selekciji kadetinj, nismo vedele kaj pričakovati. Zadnji dogovor pred začetkom je bil, da nastopimo sproščeno in brez strahu saj rezultat ni najbolj pomemben ampak sama igra.

V prvi tekmi so bile naše nasprotnice ekipa Svolley Radlje. Prvi set, ki ga je igrala prvo določena postava, je bil dokaj izenačen, vendar smo ga Formiske dobile z rezultatom 25:21. Drugi set je igrala drugo določena postava, spet je bilo zelo izenačeno vendar so tokrat zmagale nasprotnice z rezultatom 23:25. Ker je bilo potrebno igrati tretji set, je trener sestavil najmočnejšo postavo in zmaga v tem setu je bila naša z rezultatom 15:5. Ob prvi zmagi smo bile zelo vesele.

V drugi tekmi so bile naše nasprotnice ekipa Mežice. Že na segrevanju smo videle, da ta ekipa zna igrati odbojko. Prvi set je igrala tretje določena postava in ga na začudenje vseh dobila z rezultatom 18:25. Tekmice so bile kar malo v šoku. Trener nam je rekel, da gremo po zmago. Drugi set je tako zaigrala najmočnejša postava. Celoten set je bil zelo izenačen. Obe ekipi sta se menjavali v vodstvu, proti koncu seta pa so nasprotnice povedle 23:20 in bile zelo blizu zmage v drugem setu. Vendar se me nismo predale in z dobro igro najprej izenačile, nato pa set dobile na razliko 24:26. Veselje v naši ekipi je bilo ob drugi zmagi zelo prešerno. Kot je v navadi, smo pozdravile svoje navijače, nato pa hitro v slačilnico po … hrano. Domov smo odšle zadovoljne in ponosne saj smo zmagale obe tekmi in pokazale dobro igro.

Razpored in rezultati – B liga skupina F

 


 

 

 

 

Galerija slik Črna:{gallery Novice_ostali/Kadetinje/1-Sezona_2016-17/B_liga_1}


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje