Formis II s točko iz Prevalj

by admin

Odbojkarice članske Formis II ekipe so tekmo 8. kroga v 3. DOL odigrale že v sredo. Na željo trenerja domače ekipe (v soboto, ko je bila tekma na sporedu manjka večina njihove ekipe) so se punce po napornem dnevu v šoli, odpravile še na Koroško, na Prevalje.

Prvi niz tekme se je pričel z otipavanjem žoge in nasprotnic. Domačinke so Formiskam rahlo bežale skozi cel niz, na koncu pa so jih naše ujele na 24 točki, bile zelo blizu, a zasluženo so ga osvojile domačinke.

V drugem nizu se je že igrala odbojka. Formiske so Korošicam  pobegnile po seriji odličnih servisov Lee Krumpak in po dobri igri pri mreži. Na koncu so naše niz z rezultatom 25:21 tudi dobile in rezultat izenačile.

V tretjem nizu so domačinke že na začetku potegnile bolj odločno in Formiskam se več ni uspelo vrniti v igro, kljub temu, da je trener Možič opravil šest menjav in vzel dvema odmora. Z rezultatom 25:20 so niz dobile in povedle.

V četrtem nizu pa nove težave za Formis. Podajalka Špela Belec zaradi poškodbe ni več zdržala in v igro je vstopila Saša Kupčič. Ekipa je zaradi tega igro še malo bolj poenostavila predvsem, ker igra preko sredine še ne gre po željah. Da bi izboljšali blok je v igro namesto podajalke vstopila tudi Lea Ivančič in svoje delo opravila dobro. Pri rezultatu 21:20 pa je stvari v svoje roke vzela Brina Bračko in servirala do konca niza. Spet so se izkazala naša blokerska linija Lea Krumpak, Ana Štern in Katarina Novak

Peti niz so mlade Prevaljčanke odprle z dobrim servisom oziroma so imele Formiske preveč težav na sprejemu. Povedle so z 5:0, v nadaljevanju so se jim Formiske še približale na 10:7, od tukaj pa so bolj zbrano in odločno odigrale gostiteljice in peti niz dobile. 

 

Rezultat tekme:
Prevalje II : FORMIS II     3:2 (26:24, 21:25, 25:20, 21:25, 15:9) 

 

Trener peter Možič je po tekmi povedal: “Glede na okoliščine sem s točko zadovoljen. Poleg poškodb, ki nas pestijo, so po mojih izkušnjah tekme med tednom vedno bolj “šlampaste” in tako se je tudi izkazalo tudi tokrat. Moje stališče glede prošenj za prestavitev tekem je, da, v kolikor je to možno, vedno gremo na roku drugim klubom.”

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje