Formiske tudi po devetem krogu prvenstva ostajajo trdno na prvem mestu prvenstvene lestvice v 1. DOL. Tokrat so jim premoč morale priznati Ljubljančanke, ekipa UOK Vital.

Po torkovi zmagi proti ekipi Alianse in uvrstitvi na finalni turnir štirih najboljših v tekmovanju za pokal Slovenije, so naša dekleta tokrat gostovala pri Vitalovkah. Ljubljančanke, ki zasedajo sredino lestvice, so se že v Hočah pokazale kot trd nasprotnik tako, da smo pričakovali napet boj.

In res, Formiske se v prvem nizu še niso prebudile in gostiteljice so jim že ušle za nekaj točk, kar je bilo na koncu dovolj za lahko vodstvo z 1:0 v nizih.

V drugem setu pa popolnoma druga slika. 4MIS-kam je stekel servis, v katerem je prednjačila Ana Pehnec, ki je na koncu dosegla kar sedem asov, in s tem se je popravila tudi igra v napadu. Že na začetku niza so Formiske povedle z 8:0 in na koncu Vitalovkam vrnile za visok poraz v prvem nizu; drugega so dobile z rezultatom 25:13.

V tretjem nizu pa smo končno dočakali enakovredno igro. Domačinke so pričele bolje sprejemati in zaradi tega je bil rezultat skozi celotni niz izenačen. Ob drugem tehničnem odmoru so Formiske še vodile za dve točki, nato pa so domačinke pobegnile in pri rezultatu 24:21 že imele tri zaključne žoge. A naše punce so ponovno po seriji uspešnih servisov rezultat uspele preobrniti ter so niz dobile z rezultatom 26:24.

To pa je Ljubljančankam porezalo krila in v četrtem nizu ponovno več niso uspele parirati našim razigranim Formiskam. Razlika je hitro naraščala in kaj hitro je postalo jasno, da bodo nove tri točke romale v Hoče.

Poleg Ane Pehnec velja omeniti še Nastjo Gajser, ki je ob 17 točkah dosegla kar osem asov in Katjo Karin Pintarič s 13 doseženimi točkami.


Rezultat tekme:
UOK Vital : FORMIS 1:3 (25:16, 13:25, 24:26, 13:25)


Za Formis so igrale:

Maja Vahen (7), Maja Horvat (7), Katja Karin Pintarič (13), Urška Stavbar (1), Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser (17), Ana Pehnec (10), Andrejka Grašič (11), Katarina Novak, Nika Šijanec.

V naslednjem krogu bodo Formiske doma pričakale mlado ekipo iz Braslovč. Tekma bo 14.12.2013 ob 18.30 uri v Hočah, pred to tekmo pa se bo ekipa Formis II v 3. DOL pomerila ob 15.30 uri s Črno. Razlog, da se naslednjo soboto ponovno v velikem številu zberemo v naši dvorani v Hočah!

 

Izjave po tekmi:


Sebastijan ZORENČ

“Tekmo smo pričeli zelo zadržano in le spremljali igro nasprotnic. Nato smo uspeli strniti vrste
in ekipo Vitala podrediti v drugem in četrtem nizu, medtem ko smo v tretjem nizu bili že v
izgubljenem položaju, a smo verjeli vase in niz dobili.”

   
Katja Karin PINTARIČ

“Dejstvo je, da ko resnično dobro serviramo, lahko nasprotnika povsem razorožimo.
Tokrat je dobro funkcioniral tudi blok”.


Vse rezultate krog si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Več o tekmi si lako preberete ….. TUKAJ.

 Galerija slik (foto Luka Horvat): {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/9krog}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje