Mladinke končale sezono v ¼ finalu

by admin

Mladinke Formisa so letos nepričakovano, a popolnoma zasluženo zaigrale v ¼ finalu državnega prvenstva. Turnir se je odvijal to nedeljo na Prevaljah, sodelovale pa so še ekipe Nove KBM, Šoštanja in domačinke.

Mlada ekipa, v kateri igra kar nekaj starejših deklic, je pod vodstvom trenerja Petra Možiča presegle rezultate prejšnjih sezon in napovedala svetlejše čase za Formis tudi v tej kategoriji.

Oba trenerja, Peter in Iva sta se ta vikend znašla v dilemi, saj je bila v soboto ob 20.00 uri na sporedu tekma v 3. DOL, v nedeljo ob 10.00 uri pa mladinski turnir. Zaradi tega na nobeni tekmi ni bilo moč računati na najmočnejšo zasedbo, ampak so bile moči porazdeljene.

Prvo tekmo so 4MIS-ke odigrale proti domači ekipi iz Prevalj. Vanjo so vstopile preveč mehko in še rahlo zaspano. Servis je bil premalo natančen in agresiven, ekipa Prevalj pa se je predstavila kot kompaktna, čvrsta in uigrana ekipa. 

Rezultat tekme: Prevalje : FORMIS 2:0 (25:13, 25:15)  


V drugi tekmi so se Formiske pomerile s poraženkami druge tekme, kjer je Nova KBM po pričakovanjih ugnala ekipo Šoštanja. Prvi set je bil izenačen do končnice, ko je Nika Šijanec z blokom in asom zaključila niz. V drugem setu je zašepal sprejem servisa, ko pa je uspelo sprejeti se je zgodila napaka v napadu. Žal so se punce prebudile šele pri 24 točki nasprotnic. Pri rezultatu 24:14 so odigrale izjemno končnico in z izjemnimi servisi Nuše Trlep ter borbeno igro celotne ekipe privedle rezultat celo do 24:24. Še posebej se je izkazala Špela Belec z disciplino v obrambi in odnosom do soigralk, glasom in navijanjem… Žal pa je nato zmanjkalo moči in nasprotnice so izid v nizih izenačile.

Tretji niz je bil v začetku dokaj izenačen (8:6), nato pa sledile težave na sprejemu servisa in ekipa Šoštanja je zasluženo slavila. 

Rezultat tekme: Šoštanj : FORMIS  2:1 (23:25, 25:27, 15:8)

Peter je v svojem slogu na koncu povzel: »Danes je dobilo priložnost za igro vseh enajst igralk. V tem trenutku so dale od sebe svoj maksimum in uvrstitev med 12 ekip je letošnja realnost. Od mladinskega tekmovanja se tako za letos poslavljamo. Razen Nike in Lee pa ostale še ostajajo v mladinski konkurenci za naslednjo sezono, nekatere bodo igrale še pet let. Torej naš čas še prihaja. Hvala staršem za podporo z tribun in prevoz na Prevalje. Predsedniku pa za frutabele, banane, sendviče in vodo.« 

Za Formis so igrale: Lea Krumpak, Nika Šijanec, Katarina Novak, Mia Primec, Brina Bračko, Lara Kovačec, Ana Kristina Šalinovič, Pia Berglez, Špela Belec, Ana Štern in Nuša Trlep.

Vse rezultate 1/4 finala si lahko pogledate ….. TUKAJ.

  Galerija slik:
{gallery Novice_ostali/Mladinke_1_turnir/Sezona_2013_14/1_4-finale}

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje