Formiske v kvalifikacije za obstanek

by admin


Kako neizprosen je vrhunski šport so v letošnji sezoni izkusile tudi odbojkarice Formisa, ki nastopajo v 1. DOL. Po izredni lanski sezoni, ko so na koncu osvojile zgodovinsko tretje mesto, za nameček pa so igrale še na turnirju »final four« za Pokal Slovenije, so Formiske v letošnji sezoni osvojile predzadnje mesto in se bodo v kvalifikacijski tekmi pomerile za obstanek v najmočnejši ligi.

 

Zadnji krog namreč ni prinesel presenečenja. Aliansa je na gostovanju po pričakovanju premagala nemotivirane Pucončanke tako, da Formiskam tudi morebitna zmaga v Slovenj Gradcu ne bi prinesla neposrednega obstanka. Za nameček pa so dekleta tudi to tekmo izgubile.

Rezultat tekme:
Kostmann Sl. Gradec : FORMIS     3:1 (25:20, 18:25, 25:16, 25:10)

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 6, Brina Bračko, Ana Sešel 15, Katja Karin Pintarič 9, Urška Stavbar 3, Nuša Trlep 2, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nastja Gajser 9, Nina Petranović 3, Ana Štern.

Sam potek tekme je brezpredmetno analizirati iz več razlogov. Formiske v zadnjem krogu niso same odločale o svoji usodi in so bile med samo tekmo z enim očesom uprte v tekmo v Puconcih, dejstvo pa je tudi, da se nosilke igre po tej sezoni najverjetneje poslavljajo, s čimer je izostala še motivacija za prihodnje sezone. Vse to ni moglo pomeniti nič drugega kot poraz proti ekipi, ki je neposredno izpadla iz prvoligaške druščine.

Za obstanek v ligi bodo Formiske tako morale premagati drugo uvrščeno ekipo drugih lig, igrali se bosta dve tekmi, ena doma in ena na gostovanju. Kvalifikacijski tekmi za obstanek bosta odigrani šele v maju. To je za našo ekipo velik hendikep, saj do takrat sledi dva in pol mesečni premor medtem, ko bo tekmovanje v 2. DOL neprekinjeno potekalo vse do takrat. Po končanem prvenstvu in še pred tema tekmama, se zato porajajo številna vprašanja o prihodnosti. Formis ima zaradi slabšega dela v preteklih letih v trenutni članski generaciji velik deficit lastnih igralk, mlajše pa sicer napredujejo, a še niso same sposobne nositi bremena prve lige. Torej, igrati v 2. ligi z lastnimi igralkami (tega so vsekakor sposobne) ali vlagati v tuje igralke in igrati 1. ligo?

Odločitev ne bo lahka, sprejeti pa jo bo potrebno relativno hitro, kakršnakoli pa bo, Formiske nas bodo v različnih selekcijah še naprej razveseljevale z dobrimi igrami in rezultati. 4MIS4EVER!!

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje