Sobotno tekmo proti neposrednim konkurentkam za obstanek v ligi, ekipi Alianse so morale Formiske zaradi zasedenosti Hoške dvorane odigrati v Miklavžu. Zmaga bi pomenila dobre možnosti za obstanek v ligi, poraz pa skoraj zanesljivo igranje kvalifikacij za obstanek ali izpad.

Rezultat tekme:
FORMIS : Aliansa     2:3 (25:17, 25:14, 18:25, 20:25, 12:15)

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 25, Ana Sešel 1, Katja Karin Pintarič 18, Urška Stavbar 4, Nuša Trlep, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nastja Gajser 11, Nina Petranović 14, Ana Štern 3

Formiske so se zavedale vložka in tako so tekmo tudi odprle. V prvih dveh nizih so prevladovale v vseh elementih igre in gostje iz Šempetra so delovale nemočno. Vse je že kazalo, da bodo naše punce izpolnile zadano nalogo in vknjižile tri nove točke, nato pa je v tretjem nizu sledil nerazumljiv padec.

Gostje so dvignile nivo igre in zavladale na igrišču. Posledica sta bila dva niza, ki so ju igralke Alianse zanesljivo dobile in izid v nizih izenačile na 2:2.

O zmagovalcu je tako odločal peti, skrajšani niz. Tudi tega Formiske niso odigrale na potrebnem nivoju, a so Šempetrčankam vseskozi dihale za ovratnik. Žal pa se je pri rezultatu 13:11 za Alianso ponovila stara zgodba. Po uspešnem napadu Nine Petranovič, ko se je žoga od gostujočega bloka odbila daleč v avt in so se Formiske že veselile točke, sta na sceno stopila celotno tekmo neprepričljiva sodnika. Iz samo njima znanega razloga sta dosodila točko za gostje in s tem dokončno dotolkla domačinke.

Žal protesti igralk, trenerja in celotne dvorane niso zalegli. Formiske so za poraz nedvomno krive same, saj bi morale tekmo zaključiti prej, a vseeno bode dejstvo, da po izenačeni igri v štirih nizih zmagovalca tako pomembne tekme ni odločila igra, temveč »bogovi« v modrem.

Trener Sebastijan Zorenč je po tekmi dejal: »Ne vem, kaj se je po vodstvu z 2:0 dogajalo v glavah naših igralk. Tekmice so imele na kolenih in namesto da bi dokončale delo, so iz minute v minuto igrale slabše. Škoda za zapravljeno priložnost in točke, ki bi nam v nadaljevanju prvenstva prišle še kako prav.“

   Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/zel_4krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje