Po naporni organizaciji finalnega turnirja za pokal Slovenije je končno napočil četrtek. Hoška dvorana je bila pripravljena, zasijala je v svoji lepoti in gledalci so se pričeli zbirati.

Prvi polfinale Nova KBM Branik : Kema Puconci

V prvi polfinalni tekmi sta se pred približno 600 gledalci pomeril ekipi Nove KBM Branik in Keme iz Puconcev. Branikovke se odločno stopile na igrišče in že od prve točke naprej Prekmurkam dale jasno vedeti, da ne bodo ničesar prepustile naključju. Vse tri nize so nato gladko dobile in se kot prve uvrstile v veliki finale.

Rezultat tekme: Nova KBM Branik : Kema Puconci 3:0 (25:8, 25:8, 25:14)


Drugi polfinale FORMIS : Calcit Volleyball

V večerni tekmi pa so na svoj račun prišli domači navijači, zbralo se jih je okoli 800 in so tako dodobra napolnili Hoško dvorano. Formiske so namreč z uvrstitvijo v polfinale pokala Slovenije ustvarile enega večjih uspehov kluba, želele pa so še več. Dekleta se niso ustrašile favoriziranih Kamničank in tako so tudi pričele tekmo.

Večji del prvega niza so kontrolirale rezultat, vodile za točko ali dve, v končnici niza pa so se uspele celo odlepiti in povesti z 24:20. Ob pomoči vseh igralk, sta Kamniški blok prebijali predvsem Nastja Gajser in Maja Horvat. Od tukaj naprej pa žal več ni šlo. Kamničanke so na krilih izvrstne Tjaše Turnšek uspele ubraniti pet zaključnih žog. V napeti in nervozni končnici, kjer so tudi same zapravile dve zaključni žogi, so na koncu tretjo le izkoristile in z rezultatom 30:28 povedle z 1:0 v nizih.

Formiskam pa nesrečno izgubljen niz ni vzel poguma. Hrabro so pričele tudi drugega in vse do sredine niza še držale priključek z gostjami. Po tem, ko pa je zaradi izčrpanosti igro morala zapustiti korektorica Nastja Gajser, pa več ni šlo in Kamničanke so se odlepile ter tudi drugi niz dobile, tokrat z rezultatom 25:14.

Večina v dvorani je bila po takšnem vodstvu igralk Calcita prepričanih, da se Formiskam več ne bo uspelo pobrati. A bili so v zmoti. Kljub dejstvu, da je trener Sebastijan Zorenč v tem nizu dal priložnost za igro prav vsem igralkam, Nika Šijanec je dosegla celo dva asa zapored, se Kamničanke niso uspele bistveno odlepiti. V končnici niza so jih naša dekleta celo ujele, se jim približale na 24:23, a za preobrat jim je zmanjkalo nekaj sreče, Kamničanke pa se za zmago lahko zahvalijo predvsem izvrstni Tjaši Turnšek, ki je uspešno zaključila tudi zadnji napad in Kalcitu priborila zmago in uvrstitev v finale, kjer so jih že čakale bankirke.

Kljub porazu s 3:0 Formiske niso razočarale, še več, z hrabro in požrtvovalno igro so gostjam pokazale, da niso zaman vodilna ekipa v 1. DOL. Z nekaj več sreče bi lahko dobile prvi niz, ki nato morebiti lahko vplival tudi na drugačen potek tekme.

Rezultat tekme: FORMIS : Calcit 0:3 (28:30, 14:25, 23:25)

  Galerija slik – foto Luka Horvat:

  Nova KBM Branik : Kema Puconci

{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/pokal/1_2finale_1}

 

 


Galerija slik – foto Luka Horvat:

FORMIS : Calcit Volleyball

{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/pokal/1_2finale_2}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje