Po zadnji ligaški tekmi letošnjega koledarskega leta, se je ekipa Formisa iz Šempetra vrnila z vsemi tremi točkami. Zaradi poraza drugo uvrščene Keme v Novi Gorici, so se 4MIS-ke še bolj utrdile na prvem mestu ligaške lestvice, kjer sedaj Prekmurkam, tri kroge pred koncem rednega dela, bežijo že za velikih šest točk.

Moštvo Alianse je sicer edino, ki je v letošnjem prvenstvu Formiskam uspelo zadajati poraz, vendar je tudi četrti obračun obeh ekip (dve v pokalu in dve v prvenstvu) pokazal premoč oranžno modrih.

Prvi niz je bil izenačen le do prvega tehničnega odmora, potem pa so Formiske svojo prednost do konca niza le še povečevale. V drugem so svojo premoč pokazale že na začetku in niz zlahka osvojile.

Tretji niz je nekoliko neobičajno, namesto Maje Vahen Desy na mestu sprejemalke pričela Urška Dobnik, ki sicer igra na mestu blokerke. Kljub temu je do trinajste točke kazalo, da bodo naše punce uspele dobiti še tretji niz. A Šempetrčanke so dobro servirale in onemogočale kombinatorno igro Formisa ter niz na koncu, z visoko razliko tudi dobile.

V četrtem nizu so igralke Formisa večkrat povedle za nekaj točk, a so jih domačinke vsakič tudi ujele. Kljub temu, da so slednje imele celo zaključno žogo za nizi, se naše punce niso predale in z dvema odličnima servisoma Katje Karin Pintarič dobile četrti niz in tekmo.

Tri kroge pred koncem prvega dela prvenstva je bolj ali manj jasno, da bodo Formiske osvojile prvo mesto, pred njimi pa je prvi vrhunec sezone. V četrtek, 26.12. se bodo v domači dvorani pomerile v ½ finalu pokala Slovenije z ekipo Calcita.

To bo vrhunec sezone tudi za nas navijače, zato VSI V HOČE!!!

Rezultat tekme: Aliansa : FORMIS       1:3 (18:25, 17:25, 25:14, 25:27)

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Formisa, Sebastijan Zorenč: “Ta teden je bil za nas kot nočna mora, saj smo zaradi bolezni teden pričeli brez štirih igralk prve postave, danes pa je Pintaričeva dobila še vnetje srednjega ušesa. Zato sem še toliko bolj vesel treh točk, saj smo uspeli dobiti niz brez Maje Vahen Desy, ki je nismo želeli obremenjevati zaradi minulega mišičnega vnetja. Na mestu korektorja je tekmo odigrala mlada Nika Šijanec, povsem neobičajno pa je, da je Dobnik odigrala tekmo na sprejemalskem mestu, četudi je drugače blokerka, pač z namenom spočiti Majo pred Pokalom Slovenije.”

Slednji razlog je botroval dejstvu, da je še večje breme padlo na kapetanko Majo Horvat: “Še kako zasluženo smo si priigrali te tri točke. Prav vse igralke so tokrat stopile na igrišče in pokazale borbenost, ki jo želimo pokazati tudi pred domačo publiko na Pokalu Slovenije.”

 

Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Galerija slik (foto Luka Horvat):

{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/11krog}

{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/11krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje