V soboto 14.12. so se Formiske v tekmi 10. kroga v 1. DOL, doma pomerile z ekipo Braslovč. Gostje, ki so v ¼ finalu pokala Slovenije v eni tekmi celo premagale ekipo Nove KBM Branik, so že na prvi tekmi v Braslovčah pokazale, da so dobra ekipa in takšen razplet se je ponovil tudi v Hočah.

Pred tokrat ne tako polnimi tribunami so Formiske tekmo pričele silovito. Z izrednimi servisi so zlomile nasprotnice in hitro povedle za 7 točk, kar se je na koncu izkazalo kot dovolj za osvojitev prvega niza. Rezultat je bil 25:16 za domačinke.

V drugem se je ponovila podobna zgodba, le da so gostje uspele osvojiti tri točke več kot v prvem nizu.

Po lahko osvojenih dveh nizih, smo vsi v dvorani že razmišljali o enako lahko osvojenih treh točkah. A s tem se niso strinjale mlade Braslovčanke. Z boljšim sprejemom so vzpostavile ravnovesje v igri in spremljali smo dva izenačena niza, kjer so Formiske obakrat imele zaključno žogo za zmago, a jim je obakrat zmanjkalo malo, Braslovčanke pa so izid izenačile na 2:2 ter si s tem že zagotovile točko.

O tem, ali bo druga točka ostala doma, ali pa bo odšla v Braslovče, je odločal peti, skrajšani niz. Tudi ta je bil napet do same končnice, kjer pa so tokrat naša dekleta pokazale več zbranosti in niz dobile z rezultatom 15:13.

Novi dve točki za ohranitev lepe prednosti na prvenstveni lestvici sta ostali v Hočah. V naslednjem krogu se bodo Formiske v gosteh pomerile z ekipo Alianse. Tekma bo v soboto, 21.12. ob 19.00 uri v Šempetru.


Rezultat tekme:
FORMIS : Braslovče     3:2 (25:16, 25:19, 23:25, 25:27, 15:13).

 

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 25, Maja Horvat 19, Katja Karin Pintarič 14, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 12, Ana Pehnec 3, Andrejka Grašič 15, Katarina Novak.

 

Vse rezultate krog si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Več o tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

   Galerija slik (foto Luka Horvat): {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/10krog}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje