Praznik odbojke in največji športni dogodek v Hočah doslej, je v dvorano privabil preko 900 gledalcev. V finalu pokala Slovenije sta se pomerili dve trenutno najboljši odbojkarski ekipi v Sloveniji, ekipi Nove KBM Branik in Calcita.

V tekmi, ki jo je v neposrednem prenosu prenašala tudi RTV Slovenija, se je obetal napet obračun ekip, ki sta že v preteklih sezonah poskrbeli za negotove izide vse do zadnje točke. V edinem letošnjem obračunu so bile boljše Kamničanke in to jim je dalo še dodatni polet.

Pričakovano negotovost in napet obračun je prinesel že prvi niz. Kamničanke so tekmo bolje pričele, a so jih Mariborčanke do prvega tehničnega odmora že ujele. Do konca niza sta se obe ekipi izmenjevali v minimalnem vodstvu, na koncu pa je stvari v svoje roke vzela Tjaša Turnšek in Calcitovke popeljala do tesne zmage z rezultatom 25:23.

Drugi n iz pa je prinesel preobrat. Bankirke so predvsem bolje servirale, v končnici je v tem elementu prednjačila Mihela Planinšec, kar je Kamničankam onemogočalo učinkovit napad in rezultat se je hitro povečeval. Na koncu so se Kamničanke še uspele približati, a so Branikovke niz kljub temu zanesljivo dobile z rezultatom 25:20 ter izid v nizih izenačile.

Tretji niz pa zrcalna slika drugega. Tokrat so Kamničanke diktirale tempo, v servisu je prednjačila Petra Vrhovnik, nadzirale so rezultat in niz zanesljivo dobile z rezultatom 25:19 in povedle z 2:1 v nizih.

Četrti niz pa je ponovno prinesel izenačeno in napeto borbo. Ekipi sta se do končnice izmenjevali v vodstvu, v katero so Kamničanke vstopile z rezultatom 22:18. Mariborčanke so še uspele izenačiti na 22:22, nato pa je stvari v svoje roke ponovno vzela izredna Tjaša Turnšek, ki je dosegla dve od treh zadnjih točk ter tako Kamničankam priborila drugi zaporedni pokalni naslov.

 

Rezultat tekme: Nova KBM Branik : Calcit Volleyball     1:3 (23:25, 25:20, 19:25, 23:25)

 

Na koncu pa naj omenim še dve stvari, izredno vzdušje v polni dvorani v Hočah ter izredno organizacijo turnirja. Oboje so večkrat pohvalili tako novinarji, ki so spremljali tekme, kakor tudi predstavniki Odbojkarske zveze Slovenije. Organizatorji iz kluba OK Formis so s prostovoljnim delom med prazniki dokazali, da je odbojka doma v Hočah!

 

4MIS 4EVER

   Galerija slik – foto Luka HORVAT: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/pokal/finale}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje