Izkušena Turbina boljša od mladih Formisk

by admin

V soboto je bil v Hočah kompletni odbojkarski program. V uvodni tekmi dneva, kateri je sledila še tekma članic v 1. DOL in tekma moških kolegov, so se Formiske v 3. DOL pomerile s tretje uvrščeno ekipo prvenstva, ekipo Turbine.

Mlade Formiske so tekmo pričele odlično. Uspevalo jim je prav vse, od odličnih začetnih udarcev, pa do učinkovite napadalne igre in vse to se je hitro pokazalo na rezultatu. Do sredine niza je bil le ta še izenačen, nato pa so 4MIS-ke nanizale nekaj zaporednih točk in niz zanesljivo dobile z rezultatom 25:17.

To pa je verjetno predramilo gostje, ki so po tem prestavile v višjo prestavo in predvsem z rutinirano igro iskale slabosti domače ekipe. V naslednjih treh nizih Formiske več niso uspele sestaviti podobne igre kot v prvem. Na trenutke so z lepimi in domiselnimi akcijami še kazale znake za presenečenje, a so jih gostje rutinirano umirile ob vsakem takšnem poskusu. Vse tri naslednje nize so igralke Turbine dobile zanesljivo na -17, -16 in -15 ter zmagale z rezultatom 3:1.

Verjamemo, da bodo mlade 4MIS-ke s takšno igro v nadaljevanju sezone v 3. DOL še osvajale točke, še posebej po tem, ko se je v ekipo vrnila dolgo časa poškodovana Katarina Novak. Naslednja priložnost za dokazovanje bo že čez teden dni, ko Formiske gostujejo v Ljubnem.

FORMIS II : Turbina     1:3     (25:17, 17:25, 16:25, 15:25)

{gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/20kolo}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje