Kresovanje v Miklavžu

by admin

OK Formis se je z veseljem odzval povabilu Občine Miklavž in v nedeljo 27.04.2014 pomagal pri postavitvi enega najlepših prvomajskih kresov v Podravski regiji.

Že sam pogled na kupe materiala nam je ob prihodu dal vedeti, da bomo gradili nekaj velikega. Pod odličnim vodstvom Valterja in številnih pridnih rok je kres iz ure v uro dobival mogočnejšo obliko. Svoje je lepemu ambientu prispevalo še sonce, ki nam je ob pomoči pijače in jedače dajalo potrebno energijo za premagovanje vseh ovir. Velikost kresa je proti poldnevu že začela nagajati tudi ICB-ju, ki je bil prekratek za dovažanje gorilnega materiala pri vrhu. Tudi priročna “rampa” ga ni rešila, smo mu pa zato iz zagate pomagali kar z golimi rokami.  Popoldne je kres v vsej svoji lepoti že stal na ogled številnim radovednežem in v ponos prebivalcem Miklavža.

Prišel je dan kresovanja in v sredo 30.04.2014 se nas je kljub slabemu vremenu zbralo veliko. Ob 20.30 smo le dočakali veličasten trenutek, ko je kres ob pomoči gasilcev na več straneh zagorel. Številne mlade Formiske so navdušeno spremljale širjenje ognja, ki je ob tem risal zanimive podobe – nekateri so videli angela, drugi hudiča, vsem pa je bilo kar nekoliko žal, da smo ta veličastni kres sploh prižgali.

Pa brez skrbi, do drugega leta se bo nabralo dovolj idej, da bomo postavili še lepši in večji kres Miklavžu.

       Galerija slik: {gallery Clanki/Kres_Miklavz_2014}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje