Mariborčanke premočne, prihajajo Novogoričanke

by admin

Že v sredo povratna tekma 1/4 finala za Pokal Slovenije.

V soboto sta se v Lukni pomerili ekipi OK Nove KBM in Formule Formis. Dekleta Formule Formis so na parket stopila z mešanimi občutki, a nasprotnice so bile zelo motivirane, saj so se želele oddolžiti za poraz v Hočah. V prvi postavi so zaigrale Maja Desy Vahen, Ana Pehnec, Ana Sešel, Ana Kerbler, Tamara Borko, Ivana Vojinović in kot prosta igralka Karmina Sužnik. Domače igralke OK Nove KBM so zaigrale v najmočnejši postavi, saj se je ekipi pridružila Iza Mlakar, tako je bilo pričakovati močan napad.  Že na začetku so pokazale, da bodo prevladovale na igrišču. Do prvega tehničnega odmora so igralke Formule Formis zaostajale 3 točke. Na servis Marine Kaučič so si gostiteljice priigrale kar 5 točk prednosti, saj igralke Formule Formis niso našle rešitve za njen sprejem. Zmeda v igri ekipe Formule Formis se je nadaljevala in do konca seta so si priigrale le 13 točk. Tekma je potekala v znamenju moči nasprotnic in niti za trenutek niso pustile. Igralkam Formule Formis so največ težav povzročali sprejemi po začetnih udarcih. Trener Sebastijan Zorenč je na igrišče v poslal Nino Kotnik nekdanjo igralko OK Mislinja, ki je prvič nastopila za ekipo Formule Formis. Mlada reprezentantka je opravičila svoj debi v 1. DOL za ekipo iz Hoč. Toda tudi to ni bilo dovolj, saj so gostiteljice napadale z vso močjo in igralke iz Hoč, so se le branile. Ni in ni jim stekel napad, kar dokazuje tudi statistika. Drugi set se je nadaljeval s slabim sprejemom in do drugega tehničnega odmora so igralke iz Hoč prišle le do 6 točk. Do konca seta so zbrale 17 točk. Tudi tretji set je bil podoben prvima dvema in Hočanke so zbrale le 12 točk. Veliko premoč, predvsem z začetnimi udarci, so igralke OK Nove KBM Branik s pridom izkoristile še za natančne udarce iz napadov. Statistika pove premoč, saj so tako z začetnimi udarci 74:43 bile uspešnejše domače igralke. Tudi v napadu so se v odstotkih odražale moči (50 % napad OK Nove KBM Branik, 22 % napad Formule Formis). Proti trenutno najboljši ekipi, se je težko ubraniti s takšno statistiko.

Dekleta Formule Formis že v sredo čaka povratna tekma 1/4 finala za Pokal Slovenije, ko v goste prihaja ekipa iz Nove Gorice. V prvi tekmi so v gosteh slavile Formiske s 3:2 v nizih. Zmagovalec dvoboja se bo uvrstil na zaključni turnir štirih najboljših ekip za Pokal Slovenije, ki bo potekal od 17. do 19. marca v Kranju.

Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_16_17/15_krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje