Bolezni krojijo tekme

by admin

Oslabljene Formiske blizu finalnega turnirja za pokal Slovenije.

Po novem letu so igralke v prvi ligi pričele s tekmami 21. 1. 2017. Domače igralke so se predstavile v novi postavi, saj je v prestopnem obdobju klub zapustila zaradi odhoda v tujino Sara Valenčič. Sari se za prispevek v prvem delu tekmovanja zahvaljujemo in jih želimo uspešne igre v tujini.

Vrzel smo zapolnili z igralko iz Srbije. Ekipe se je po novem letu pridružila 27 letna Ivana Vojinović. V ekipo je vstopila kot sprejemalka, a je že na prvi tekmi morala zaigrati kot korektor, saj je bolezen načela mlado Darjo Eržen in tako ekipi Formule Formis zadala še dodatno izgubo odlične mlade napadalke. V prvo tekmo po novem letu, kjer so v Hočah gostovale igralke Volleyball Ljubljana, so se dekleta podala z veliko mero optimizma in volje. Po dveh osvojenih nizih so močno popustile in domače igralke so morale prepustiti zmago gostujoči ekipi. Igra v kateri so domačinke že vodile 2:0 in nato popustile, je na koncu razžalostila tako gledalce kot vodstvo.

A so popravni izpit imele že čez sedem dni, ko so se sicer odpravile na gostovanje v Slovenj Gradec, kjer jih je čakala tekma z zadnjo uvrščeno ekipo ŽOK Mislinja. Sloves favoritinj so upravičile. Trener Sebastijan Zorenč pa je dal priložnost prav vsem igralkam. Njegovo zaupanje so opravičila tudi dekleta, ki na parketu preživijo manj minut.

Ob koncu prestopnega obdobja se je ekipi na treningih pridružila mladinska reprezentantka Nina Kotnik, ki je nova okrepitev Formule Formis.

Že med tednom so se nadaljevala tekmovanja za Pokal Slovenije v ženski odbojki. V temačnem popoldnevu se je ekipa Formule Formis odpravila v Novo Gorico, kjer jih je čakala mlada ekipa Gen-I. Tudi tokrat so dekleta odšla na pot brez prve korektorice Darje Eržen, saj je šele pričela s treningi po bolezni. Po prvem setu je že kazalo na katastrofo v igri gostujoče ekipe, saj so stopile na parket kot bi prvič igrale odbojko. Igra ni in ni stekla. Prvi niz so dekleta izgubila na 9 točki. V drugem nizu je trener Sebastijan Zorenč nekoliko spremenil postavo. Igra se je dvigovala, a igralke Gen-I so prišle do vodstva 2:0 v nizih. V tretjem nizu je po nekaj čudnih odločitvah sodnikov prvič v svoji trenerski karieri pordečel trener Sebastijan Zorenč. Dekleta na klopi so glasno vzpodbujale svoje soigralke in pomagale, da so tudi igralke na parketu prikazale odlično igro. Kot bi lahko rekli konec dober, vse dobro. Ekipa Formule Formis je na koncu odnesla zmago s 3:2 v nizih iz Nove Gorice.  Povratna tekma za pokal Slovenije torej napoveduje nov zanimiv obračun, ki bo 15. 2. 2017.

Še pred tem bodo dekleta Formule Formis gostovala pri trenutno vodilni ekipi Nove KBM Branik v Lukni. Že danes vabimo vse ljubitelje, da se nam pridružijo na tribuni.

Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_16_17/12_krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje