Ko igra ne steče

by admin

Formiske doživele prvi domači poraz.

V soboto, 10. 12. 2016, je bilo prvo povratno kolo prvega dela. Odbojkarice domače ekipe Formule Formis so tekmo pričele zelo nervozno. Vsak gib je odražal krč in igra ni in ni stekla. Na prvi tehnični odmor so se odpravile domačinke s tremi točkami prednosti, a so gostje ves čas igrale napadalno in se približale na točko razlike 11:10. Izenačenje na 11:11. Pri vodstvu 12:14  je domači trener zahteval prvo minuto odmora. Ob drugem tehničnem odmoru so gostje vodile za 4 točke. Gostje so nizale točko za točko in vodile že 17:21. Prvi set se je zaključil z 19:25 za gostujočo ekipo.
Drugi niz so bolje začele gostje. Rezultat je bil izenačen na 4:4. Na drugi tehnični odmor so se igralke odpravile pri 16:13 za domače. Pri rezultatu 19:15 je gostujoči trener zahteval minuto odmora. Vse do konca so domače igralke imele pobudo in izenačile v setih na 1:1.
V tretji set so domače igralke stopile odločno in gostujoči trener je pri 3:0 vodstva Formule Formis prekinitev naleta domačih želel s minuto odmora. Gostujoči trener je moral drugo minuto odmora koristiti že pred prvim tehničnim odmorom, saj so domačinke vodile v tretjem setu že 6:1.  Pri 8:4 so sta trenerja dala še dodatne napotke svojim igralkam. Pri 16:9 so dekleta prejela še drugič napotke svojih trenerjev. Gostje so poskrbele za dramatičen zaključek tretjega seta, saj so izenačile na 23:23. Maja Vahen Desy je popeljala v vodstvo igralke Formule Formis. Ponovno izenačenje na 24:24. Sara Valenčič za 25. točko in na servis najizkušenejša Maja Desy Vahen. Sara Valenčič je zaključila dramatičen boj 26:24.
Četrti set so dobro odprle igralke Sp. Savinjske-Alianse, saj so povedle z 2:7. Domače igralke so do prvega tehničnega odmora prišle do 4. točk 12:16. Kljub velikemu trudu, domačim igralkam ni uspel preobrat in set se je zaključil 17:25.
Slab servis iz četrtega seta so domačinke nadaljevale tudi v petem. Po statistiki sta bil ekipi izenačeni, tako da rezultat odraža napake na obeh straneh, vsekakor pa se je preveč napak pojavilo v domači ekipi, ki so prepustile dve točki gostujoči ekipi. 

Ves teden so se trener in igralke ukvarjale z boleznimi in šolskimi obveznostmi, a to ni opravičilo za prikazano igro. Kot vedno, so tokrat starši s svojimi prispevki želeli nagraditi igralke, ki so jih nekoliko razočarale, a to je le ena igra, ki se bo morala čim prej pozabiti. V soboto čaka naše igralke nova preizkušnja v Novi Gorici proti okrepljeni ekipi Gen-I. 

Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_16_17/10_krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje