Formiske so se že tretjič v tej sezoni pomerile z ekipo Calcit Volleyball, tokrat prvič v Kamniku. Na prvi tekmi v polfinalu pokala Slovenije so izgubile s 3:0, na drugi so doma osvojile niz, tokrat pa ponovno prepričljiv poraz z 3:0.

Formiske so se na gostovanje podale brez še vedno bolne Ane Pehnec in s še vedno ne popolnoma pripravljenima Majo Horvat in Leo Geratič. Gostiteljice, ki so aktualne pokalne prvakinje, so že v osnovi boljše moštvo, zdesetkan Formis pa jim je omogočil še dodatno prednost.

Prvih nekaj točk so Formiske še držale priključek, nato pa so Kamničanke stopile na plin in z močnimi servisi, ki jih naša dekleta niso uspela krotiti, zanesljivo dobile prvi, in še bolj zanesljivo drugi niz.

Najverjetneje prepričane v lahko zmago, so Calcitovke v tretjem nizu popustile, kar so Formiske takoj izkoristile. V sredini niza so povedle za 4, a so jih domačinke ujele in na 18 točki prehitele za 1. A Formiske so zmogle še en preobrat, povedle celo s 24:20, tukaj pa se je ponovila zgodba iz prve tekme v Hočah, ko niso uspele realizirati petih zaključnih žog. Tudi tokrat je bilo podobno in Kamničanke so na koncu niz dobile z rezultatom 26:24.

Trener Zorenč je po tekmi dejal: »Še vedno je skoraj pol ekipe bolne in kaj več nismo mogli pričakovati. Ta poraz ni tragičen, na nas pa je, da se sestavimo za naslednji dve tekmi, kjer potrebujemo nove točke.«

Rezultat tekme: Calcit : FORMIS     3:0 (25:18, 25:11, 26:24)

Za Formis so igrale: Maja Desy Vahen 10, Maja Horvat 10, Lea Krumpak, Katja Karin Pintarič 2, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 7, Andrejka Grašič 9, Katarina Novak.

Naslednjo tekmo Formiske igrajo že to sredo. Naj opomnimo, da tokrat ne v Hočah, ampak v ŠD v Miklavžu. Tekma bo ob 19.00 uri. Vabljeni v čim večjem številu tudi v Miklavž!

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje