Starejšim deklicam ni uspelo

by admin

Kljub lepi in borbeni predstavi v boj za 9. mesto.

Na velikonočno soboto zgodaj zjutraj smo se, odločeni da zmagamo obe tekmi, podali v Mursko soboto. Da to ni naša sezona, je bilo čutiti že po prvih dveh krogih A lige, ko je moral prvi trener deklic Drago Blažič zaradi zdravstvenih težav prenehati s treningi.

Na prvem turnirju pod mojim vodstvom smo katastrofalno po počitniško zaigrali in izgubili tekmo z ŽOK Sobota. Zato smo se morali maksimalno pripraviti na zadnji turnir, kjer bi nam zmaga nad z naše strani doslej še nepremagano ekipo NKBM 1 prinesla željeno uvrstitev v polfinale. Vendar nas je že ves čas spremljala nesreča. Najprej je zbolela do tedaj prva organizatorka igre Žana Ivana, nato pa se je tri dni pred tekmo poškodovala sprejemalka Neja. Igralke, ki do takrat niso imele veliko priložnosti, so ju dostojno nadomestile.

Tako smo v soboto pred skoraj sto gledalci pogumno stopili na igrišče. Prvi set smo odprli sanjsko. Gladko povedli in ves čas disciplinirano nadzorovali igro. Zasluženo smo NKBM pustili na 15. V drugem setu se je slika obrnila. Kljub slabemu sprejemu smo in padcu koncentracije smo igrali borbeno. Vendar set izgubili na 14.

Tako je o zmagovalcu odločal tretji set. Po začetnih izmenjavah točk, smo začeli kazati igro iz prvega seta. Obrnili smo pri 8:6 in nato naredili še serijo štirih točk. Takrat pa se je ustavilo. Enostavno nismo mogli zaključiti žoge. Utrujenost, ki jo je povzročila velika borbenost v prvih dveh setih, je naredila svoje, Napadi so postali slabotni in predvidljivi. Tako, da je lahko obramba NKBM z lahkoto omogočala napade svoji najboljši igralki Loreni Fijok Lorber. Vnovčila je svoje reprezentančne in drugo ligaške izkušnje in tako rekoč sama zaključila tekmo.

Set smo izgubili na 13. Ponosni na letos najboljšo prikazano igro, z grenkim priokusom, saj je bila zmaga zelo blizu. Vendar v glavah vemo, da smo na pravi poti. Takšne priložnosti za zmago v bodoče ne bomo več puščali.

Potem smo odigrali še tekmo z NKBM 2, ki je bila bolj formalna. Saj razen začetka, ko smo še čistili glave nismo imeli večjih problemov.

Tako je prva ekipa deklic v najmočnejši A ligi vzhod končala na tretjem mestu. Druga ekipa, ki se je letos presenetljivo uvrstila v A ligo pa na šestem mestu.
Obe ekipi tako čaka še turnir za 9. oziroma 21. mesto.

Na koncu pa bi se posebej zahvalil staršem, ki so zares bučno navijali za svoje punce. Takšnega števila navijačev in takšnega navijanja bi si v gosteh želela vsaka članska ekipa.

Razpored in rezultate lahko najdete na … A liga – vzhod A.


 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2017_18/liga_6krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje