V sedmem krogu državnega prvenstva za odbojkarice so Formisa gostovale v Novi Gorici pri ekipi Go Volleya. Domačinke so si vsekakor nadejale novih točk, a tudi naše odbojkarice so si želele nadaljevati niz neporaženosti.

Željo po novih točkah so domačinke pokazale že na samem začetku tekme, saj so že pri prvem tehničnem odmoru vodile s petimi točkami naskoka. Pri Goričankah je na uvodu v napadu blestela Komel, medtem ko so Formiske naredile preveč napak na servisu in tudi v napadu so igrale precej zadržano. Tudi pri drugem tehničnem odmoru so gostiteljice še vodili za štiri točke (16:12), a so jim po tem Formiske vsilile svojo igro in na koncu slavile z rezultatom 25:21.

V začetku drugega niza je že kazalo, da bodo naša dekleta nadaljevale z dobro igro, saj so vodile z 8:5 ter 12:8. A jih je očitno neprepričljiva igra domačink uspavala. Bile so neučinkovite v protinapadih, Goričanke pa so iz točke v točko igrale bolje v obrambi ter povedle celo s 16:14. Vodile so tudi z rezultatom 22:19, a so nato 4MIS-ke stvari prevzela v svoje roke in imela zaključno žogo, a je niso izkoristile. Ekipa GO Volley je izenačila na 25. točki, a je to bilo tudi vse, saj sta naslednji dve točki pripadli gostjam.

Tretji niz se je začel podobno kot prvi. Gostiteljice so napadalno servirale in povedle z 8:5, vendar si Formiske niso več dovolile presenečenj in so zaigrale bolj odločno. Maja Horvat je s serijo servisov Goričankam onemogočila organizacijo napadov, svoje je opravila tudi naša obramba in zanesljivi protinapadi v katerih je bila neustavljiva Andreja Grašič.

Formiske se iz najdaljšega gostovanja vračajo s polnim izkupičkom in tako še vedno z naskokom zasedajo vrh prvenstvene lestvice. Upamo, da bo tako tudi po naslednji tekmi, ko nam naslednjo soboto 30.11.2013, v goste prihaja ekipa Keme iz Puconcev.


Rezultat tekme:
GO Volley : FORMIS     3:0 (21:25, 25:27, 15:25)

Za Formis so igrale: Maja Desy Vahen (19), Maja Horvat (8), Katja Karin Pintarič (6), Urška Stavbar (1), Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser (4), Ana Pehnec (1), Andrejka Grašič (18), Katarina Novak, Nika Šijanec. 


Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

 

Izjave po tekmi:


 

Andrejka GRAŠIČ
 

“Domov prinašamo tri točke, kar je seveda najbolj pomembno in tako ostajamo na vrhu lestvice in na dobri poti k osvojitvi zastavljenega cilja,” je povedala Andrejka Grašič, ki je bila z močnimi udarci nerešljiva uganka za Goričanke.

 

Maja DESY VAHEN
 

Maja Desy Vahen je bila po osvojenih točkah (19) najboljša igralka na parketu: “Četudi nismo prikazale posebno dobre igre, smo v ključnih trenutki stopile skupaj in nismo dovolile nikakršnega presenečenja.”

 

Sebastijan ZORENČ

Tekma ni bila na kakšnem posebnem kakovostnem nivoju. Kljub zmagi bi morali odigrati bolj odločno in čvrsto.Več o tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

  Galerija slik: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/7krog}

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje