To soboto smo bili priča že peti letošnji zmagi naših odbojkaric. V Hočah so pred več kot 400 gledalci, njihovo moč tokrat spoznale igralke iz Kopra.

Formiske so tekmo pričele odločno in z močnimi servisi gostje prisilile k napakam na servisu, kar so nato v napadu uspešno izkoriščali predvsem Maja Horvat in Nastja Gaiser. Že v uvodu prvega niza so si nabrale prednost, ki je nato gostje iz Kopra niso uspele izničite.

V drugem nizu pa, kot že veliko krat v tej sezoni, preobrat. Z boljšim sprejemom in uspešno igro na mreži, so Koprčanke vzpostavile ravnotežje. Do drugega tehničnega odmora je bil izid še izenačen, v končnici niza pa so gostje pobegnile domačinkam ter izenačile rezultat v nizih na 1:1.

Tretji in četrti niz pa sta ponovno postavila stvari na svoje mesto. Bučno navijanje, pri čemer je izstopalo 20 Boštjanovih mini Formisk ter prisotnost lanskega trenerja Petra Možiča, ki je punce spremljal na klopi, je velikim Formiskam dalo dodatni polet, gostjam pa spodrezalo krila, ki so jim zrastla po osvojenem drugem nizu. Odlični servisi Maje Horvat in Urške Stavbar so dvignili domačo ekipo, ki je nato osvajala točke tudi iz najbolj nemogočih situacij. Oba niza so Formiske osvojile z visoko razliko in ponovno je lahko zadonela pesem Stand up for the champions.


Rezultat tekme: 

FORMIS : Luka Koper     3:1 (25:11, 20:25, 25:17, 25:14)


V naslednjem krogu se Formiske odpravljajo na gostovanje v Novo Gorico. Držimo pesti, da bodo iz severne Primorske domov v Hoče prinesle nove tri točke.

Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

 

Izjava igralke Maje HORVAT:

“Zelo sem zadovoljna s svojo igro in z igro vseh igralk. Mene osebno še posebej motivira prisotnost “starega” trenerja Petra Možiča, ki nam na klopi deli koristne nasvete in v našo igro vnaša potrebno mirnost.”

 

Izjava trenerja Sebastijana ZORENČA:

“Če izvzamem igro v drugem nizu, sem zelo zadovoljen s predstavo naših odbojkaric. Tokrat so prikazale tudi zelo borbeno igro, ki se jim je na koncu obrestovalo”.


Več o tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

  Galerija slik: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/6krog}

 

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje