Formis II so pokorile Mežico

by admin

Drugo uvrščena ekipa v 3. DOL vzhod je prišla v Hoče po nove tri točke, a so jim Formiske dovolile odnesti le eno. Na polovici tekme je že vse kazalo, da to za izkušene Korošice lahka tekma, nato pa so na koncu mladim Formiskam morale čestitati za zasluženo zmago.    

Korošice so v prvih dveh nizih izkušeno kontrolirale igro, Formiske pa jim s preveč napakami v igri niso mogle parirati. Rezultat je bil po dobrih 40 minutah igre 2:0 za gostje.

V tretjem nizu pa so Formiske vzpostavile ravnotežje v igri ter z raznoliko igro držale rezultatski stik z gostjami. Rezultat je bil izenačen skozi cel niz in takšna je bila tudi končnica. Obe ekipi sta imali po več zaključnih žog in v določenih trenutkih smo bili z mislimi že pri večerni prvoligaški tekmi. A s tem se niso strinjale mlade Formiske. Po napeti končnici so dobile tretji niz z rezultatom 31:29.

To je našim dalo dodatni polet. V četrtem nizu so pričele odlično sprejemati, organizatorki pa sta enakomerno zaposlovali napadalke, ki so dosegale točko za točko. Formiske so vseskozi nadzorovale rezultat in niz sicer tesno, a zanesljivo dobile z rezultatom 25:23. Izenačenje na 2:2 i n igral se je peti, skrajšan niz.

Perotova motivacija za ta niz je bila: »Punce, imamo točko, gremo še po drugo!« In kot kaže rezultat, Formiske so niz dobile kar s 15:4, je takšna spodbuda še kako delovala. Prvič v tem večeru je zadonela pesem Stand up for the champions, drugič pa še po prvoligaški poslastici, ko so Formiske na kolena spravile Koper.

 

Rezultat tekme:
FORMIS II : Mežica     3:2 (19:25, 19:25, 31:29, 25:23, 15:4)

 

Za Formis II so igrale:
Pia Berglez, Špela Belec, Mia Primec, Lea Krumpak, Ana Kristina Šalinovič, Aneja Tancer, Maša Brumen, Ana Štern, Tjaša Špindler, Lea Ivanovič, Miša Možič

 

Naslednjo tekmo bodo Formiske odigrale proti vodilni ekipi Nova KBM Branik. Tekma bo naslednjo soboto, ob 16 uri v Draš centru v Mariboru.

 

Izjava trenerja Petra Možiča:

“Tokrat nas je čakala izkušena ekipa Mežice in te izkušnje so prevagale v prvih dveh nizih. V tretjem pa je v ogorčenem boju odločala mladost in svežina, ki je na drugi strani ni bilo več čutiti. Vesel sem za dekleta, zaslužena zmaga in gremo naprej!”

 

Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

  Galerija slik:{gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_13_14/5.kolo}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje