Brez poraza do naslova državnih prvakinj

by admin

Starejšim deklicam 1. in 19. mesto v Državnem prvenstvu med 63 ekipami.

O samem turnirju v Braslovčah si lahko vse preberete spodaj, posebej bi pa se zahvalili fizioterapevtski ekipi Vitalfit, hvala Uroš in Jana Boh.

O finalnem turnirju je kapetanka Naja Š. napisala: In smo ga dočakali, finale državnega prvenstva za starejše deklice. Kljub določenim nevšečnostim ter nekaterim poškodbam, ki so pestile ekipo Formisk tik pred finalom DP je bil cilj ekipe popolnoma jasen, (ponovno) osvojiti naslov državnih prvakinj. Formiske smo polfinalno tekmo proti Novi KBM Branik pričele nekoliko nesproščeno in naredile precej napak, kar je botrovalo k izgubi prvega niza. V drugi niz smo stopile veliko bolj odločne in sproščene ter nadigrale nasprotnice s končnim rezultatom 25:19, kar nam je vlilo dodatno samozavest in podžgalo željo po zmagi. V tretjem nizu smo brez težjega dela pokazale, da smo veliko boljše nasprotnice ter suvereno dobile tudi odločilni niz ter se uvrstile v finale državnega prvenstva. V finalu smo se pomerile z večnimi rivalkami in trdimi nasprotnicami, z gostiteljicami prvenstva, ekipo Braslovč. Da bodo nasprotnice trd oreh smo vedele že veliko prej, da pa bodo tako trd oreh pa res nismo pričakovale. Od prvega začetnega udarca je bila to izenačena in atraktivna tekma, kot se za finale državnega prvenstva spodobi. Glede na komentarje strokovnega štaba drugih ekip, smo bili priča res vrhunski odbojki. Na izredno izenačeni tekmi, sta odločala predvsem koncentracija, dobra fizična pripravljenost igralk in kanček sreče, kar kaže rezultat po posameznih nizih. Zadnji odločilni peti niz smo po dobrih dveh urah in pol napete tekme, s pomočjo glasnih navijačev dobile Formiske in rajanje se je začelo. Solze sreče so oblile mlade utrujene igralke, ki so s ponosom dvignile zaslužen pokal in se okitile z zlato tako zaželeno medaljo, za katero smo garale celo leto. Pohvale vredno je sodelovanje naših navijačev, ki so nas tudi tokrat bučno spremljali s tribun in za nas pripravili odlično zakusko. Še posebej pa se vse igralke zahvaljujemo našemu trenerskemu štabu, ki je po celoletnem trdem delu z nami poskakoval po igrišču in se veselil velike zmage. Oranžna je ljubezen večna, srca naša srečna….


Vse rezultate finalnega turnirja lahko najdete … TUKAJ.

Novica o finalnem turnirju.

Vsi rezultati turnirjev za končna mesta.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2018_19/liga_finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje