Zmajčkov turnir v mini odbojki

by Boštjan Glodež

V nedeljo, 2. 4. 2023, je v Ljubljani potekal velik turnir v mini odbojki, na katerem so skupaj igrale vse ekipe deklic in dečkov.

Na začetku je bilo 40 ekip razdeljenih v 12 skupin, ekipa Formis I je v svoji skupini osvojila prvo mesto, ekipa Formis II pa drugo mesto in tako sta obe ekipi nadaljevali tekmovanje v izločilnih bojih. Sledila sta dva lokalna derbija, ko se sošolci pomerjo med seboj, v prvem je ekipa Formis II morala po napeti tekmi priznati premoč dečkom iz Hoč, v drugem pa so njihove prijateljice s treningov zanesljivo opravile svoje delo in se s tem uvrstile na odločilno tekmo za boj za medalje. Sledila je noro dobra tekma z dečki iz Brezovice, ki so po letošnjih rezultatih druga najmočnješa ekipa med dečki v mini odbojki v Sloveniji. Tekma polna lepih akcij, napeta do konca, ki so jo z nekaj sreče po treh nizih dobile naše Formiske, kar je pomenilo, da so si že zagotovile medaljo. Kot je bilo videti kasneje, je tekma z Brezovico, ki je bila že njihova šesta na turnirju, vzela preveč energije, saj je je na koncu malo zmanjkalo, da bi osvojile nekaj več kot bronasto medaljo. Turnir so osvojili dečki iz Žužemberka.

Razpored in vsi rezultati na Zmajčkov turnir

O turnirju je Ajda Kolar povedala: “Ekipa Formis mini I smo se v nedeljo, 2. 4. 2023, udeležile Zmajčkovega turnirja v Ljubljani. Zgodaj zjutraj sem se s starši odpravila od doma, saj smo že ob 7.30 imeli zbor z mojo ekipo pred dvorano Maksa Pečarja Črnuče. Na turnirju je sodelovalo 40 ekip. V skupinskem delu smo igrale proti ekipam Vital II, Brezovica II fantje in Zreče I, v osmini finala proti ekipi Calcit II in v četrtfinalu z OK Hoče. Začele smo zelo uspešno, saj smo vse te ekipe premagale z 2:0 v nizih. Tekme smo nadaljevali v dvorani Vižmarje Brod, kjer nas je ob prihodu že čakalo kosilo. Odigrale smo tekme za Final 3 (tri najboljše ekipe) in sicer proti ekipam Brezovica I fantje, Lendava in Žužemberk fantje. Najbolj sem ponosna na zmago proti fantovski ekipi Brezovica I, saj nam je ta ekipa vzela veliko energije in moči. Ker smo bile že zelo utrujene, nam je energije zmanjkalo še za dve tekmi proti ekipama Lendava in Žužemberk fantje. Žal smo ti tekmi izgubile, a kljub temu smo se veselile 3. mesta na turnirju. Ves čas so nas s tribun vzpodbujali naši starši in nam s tem dajali še dodatno energijo ter željo po zmagi. Ob 19.00 uri smo imeli podelitev medalj in pokalov. Ponosno smo prejele bronasti pokal in medalje, ki so bile tokrat malo drugačne kot tiste, ki smo jih prejele na prejšnjih turnirjih. Kljub temu, da smo osvojile 3. mesto sem ponosna na trenerja in ekipo – prijateljice. Hvala trenerju in ekipi!”

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje