Deklice 2 blizu “A” lige

by admin

Deklice 1 kot prve v “A” ligo.

Tretji turnir kvalifikacij za starejše deklice Formula Formis II končale s polovičnim izkupičkom.

Ruše, 25. november 2018 – Starejše deklice Formula Formis II so v sklopu kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev v A ligo gostovale v Rušah, kjer so se najprej pomerile z ekipo Turbina, ki so jo Formiske premagale in nato izgubile proti Novi KBM Branik I.

Formula Formis II : Turbina

2:1 (25:16 ; 23:15 ; 17:15)

Nova KBM Branik I : Formula Formis II

2:0 (25:12 ; 25:12)

Ruše – ŠD Ruše, gledalcev 50, sodnika Spačal Boris in Polner Alja.

Formula Formis II: Visočnik, Svetličić (L) , Drevenšek, Jokič (C), Karo, Zaupan Kapš, Jurko, Z. Plevnik, N. Plevnik, Čavec, Lubej, Mlakar (L), Javoršek, Valher.

Igralke Formula Formis II so na gostovanju v Rušah prišle do zmage 2:1 proti neposrednim tekmicam za uvrstitev v A ligo za starejše deklice.

Prvi set so bile igralke Formule Formis II čez celoten set v vodstvu in nadzirale rezultat, tako se je številčnica na koncu ustavila v prid Formisk 25:16.

Drugi set je bil do 9 točke poravnan, nato so si odločilno prednost 7 točk s pomočjo servisa priborile igralke iz Turbine. Borbene formiske se niso predale in izid skrbno zmanjševale. Na koncu jim je zmanjkalo točk, zato so se morale sprijazniti s poravnavo izida 1:1 v setih, in sicer s tesnim rezultatom 23:25.

Sledil je najbolj izenačen set, ki je bil do menjave strani (8:7) celi čas poravnan, nato so Sevničanke naredile štiri točke razlike in rezultat se je ustavil pri 13:9. Tedaj so na “plin” stopile Formiske, ki so Turbini vrnile z enako mero in jih v tem skrajšanem setu ujele in na razliko premagale ter tako osvojili pomembni dve točki v skupnem seštevku v lovu na A ligo.

Po odmoru je Fomulo Formis čakala še druga tekma omenjenega turnirja. Nasproti so jim stale deklice iz Nove KBM Branik I, ki so Formiske premagale na prejšnjem turnirju.

Formiske so startale tekmo v postavi, kot tekmo prej, in sicer: V. Jokić, Jurko, Drevenšek,  Karo, Zupan Kapš, V. Visočnik in na mestu libera sta se menjevali Svetličič in Mlakar. Po dokaj izenačenem uvodnem delu so igralke Nove KBM Branik I v sredini seta pobegnile za minimalno prednost, ki so jo čez set nato povečevale in upravičeno dobile prvi set.

Nato so na igrišče za Formulo Formis II stopile: N. Plevnik, Z. Plevnik, Lubej, Valher, Javoršek, Čavec in oba libera. Vodile v uvodu seta, nato pa popustile in končale set z identičnim rezultatom, kot soigralke prvi set na 12 točki.

Izjava po turnirju
Angelina Ajnihar: “Prvi set smo odlično servirale, nasprotnice oddaljile od mreže in uspešno zaključevale kontra napade. V sredini drugega seta smo imele manjši padec koncentracije, zato so nam nasprotnice ušle za kar nekaj točk, ampak izjemna vztrajnost in borbenost igralk nas je pripeljala do napete končnice, kjer nam je na žalost zmanjkalo točk za preobrat. Igra iz končnice je bila dober znak za tretji set. Po izmenjevanju prednosti in zaostanku 13:9  se nam je obrestovala požrtvovalnost, borbenost in vztrajnost, tako da smo po infarktni končnici dobile set in tako zmagale tekmo proti neposrednim konkurentkam za uvrstitev v A ligo.
V drugi tekmi smo do obeh sredin niza še uspeli držati korak z nasprotnicam, nato so nam nasprotnice ušle na preveliko razliko. Priložnost za igro so dobile vse prisotne igralke, ki so opravičile zaupanje in pridobile nove izkušnje. Prav vsako igralko, ki je stopila na igrišče velja  pohvaliti za trud, borbenost in prikazano igro. Hvala tudi staršem za bučno podporo iz tribun.”

 

Prva ekipa pa je na turnirju v Zrečah zabeležila dve novi zmagi in je kvalifikavije v skušini E končala kot prva.

 

Vse turnirje in rezultate lahko najdete na … kvalifikacije za “A” ligo – skupina D in E.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik Ruše:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2018_19/kval_4_2}

Galerija slik Zreče:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2018_19/kval_4}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje