Deklice I in II v “A” ligo

by admin

Letos bomo lahko obe ekipi starejših deklic OK Formis spremljali v »A« ligi državnega prvenstva za starejše deklice (letnik 2001 in mlajše).

V Zrečah je potekal zadnji turnir kvalifikacij za »A« in »B« ligo starejših deklic. Iz dvanajstih skupin sta se v »A« ligo uvrstile prvo in drugo uvrščena ekipa. Turnirju bodo potekali od sredine januarja naprej. 

Deklice Formis II, so si zaradi dobrih iger na prejšnjih turnirjih priigrale možnost, da bi nadaljevale nastopanje v A ligi.  Pot do tja je bila, glede na lestvico, znana že pred začetkom turnirja, saj je ekipa Galeja Branik že opravila z vsemi turnirju, ki jih je imela na voljo. Deklice so potrebovale najmanj eno zmago. Pred seboj so imele torej jasen cilj..

Najprej so se pomerile z ekipo Swatycomet Zreče, ki do tega turnirja ni oddala še nobenega niza. Deklice FormisII so se hrabro postavile po robu deklicam iz Zreč, ulovile priključek pri 20:21, ampak to žal ni bilo dovolj. Prav tako so deklice Formis II pokazale izjemno željo in napredek, ko so tudi drugi niz povzročale težave deklicam iz Zreč. Tekma se je končala z zmago domačink z rezultatom 2:0 (-22,-18). 

Po prvi tekmi je bil cilj pred turnirjem, kljub zelo dobri igri, še vedno neizpolnjen. Deklice Formis II so namreč še vedno potrebovale zmago. 

V drugi tekmi so se pomerile z ekipo Nova KBM Branik II, katero so enkrat že premagale in tudi tokrat ni bilo drugače. Formiske so bile izjemno motivirane, upoštevale so vse nasvete in se držale dogovorov, igrale zbrano od začetka do konca tekme, zato rezultat ni izostal. Ob podpori staršev iz tribun jim je uspela gladka zmaga in sicer z izidom 2:0 (-9,-7). 

Deklice Formis II so se zavoljo izjemnega napredka, dobrih iger in velike želje uvrstile v »A« ligo in tako bosta obe ekipi starejših deklic letos znova po sezoni 2012/2013 igrali v »A« ligi državnega prvenstva za starejše deklice.

Deklice in trenerka želijo vsem veliko uspehov, zmag in zdravja v letu 2016.

Razpored in rezultati skupine “B”.

Prvi turnir “A” lige je na sporedu v nedeljo, 10.1.2016.


 

 

 

   Galerija slik:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2015-2016/liga_3}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje