Oboje deklice s polovičko

by admin

V nedeljo 16.02. so na parket ponovno stopile starejše deklice, kjer prva ekipa igra v A ligi, druga pa v B ligi. Turnir A lige je potekal v Draš centru v Mariboru, deklice II pa so napotile »na obisk k Tini Maze«.

Deklice I

Po tem, ko so na prvem turnirju zabeležile dve zmagi, na drugem pa so bile proste, so se deklice 1 tokrat pomerile z vrstnicami iz Nove KBM Branik I in Benedikta.

Prva tekma z Novo KBM Branik je bila derbi ekip, ki se borita za najvišje mesto v skupini. V kolikor bi Formiske igrale v popolni postavi, se ne pred tekmo ne bi imeli česa bati. Odsotnost nosilk igre pa je obetal napeto in izenačeno igro.

Tekmo so bolje začele gostiteljice, a so jih naše deklice pred koncem niza ujele, a za uspeh je zmanjkalo malo sreče. Branikovke so prvi niz dobile z rezultatom 25:23.

V drugem nizu pa so jim Formiske vrnile milo za drago. Predvsem na račun izvrstnih servisov, v tem nizu so dosegle kar 11 asov, so vseskozi kontrolirale rezultat in niz dobile z rezultatom 25:18.

O zmagovalkah je tako odločal tretji skrajšan niz. Predvsem slab sprejem naših, ki je bil glavna hiba obeh ekip, je v tem nizu pripomogel, da so se zmage na koncu veselile Branikovke.

Rezultat tekme: Nova KBM Branik I : Formis I     2:1 (25:23, 18:25, 15:8)

Druga tekma proti ekipi Benedikta je bila le formalnost. Več razredov razlike v kvaliteti ni prineslo igre, saj nasprotnice niso uspele sprejeti ostrih servisov naših in tako razvijati igre.

Rezultat tekme: Formis I : Benedikt     2:0 (25:6, 25:7)

 

Vsi rezultati turnirja:

Nova KBM Branik I : Formis 2:1 (25:23, 18:25, 15:08)
Formis : Benedikt 2:0 (25:06, 25:07)
Benedikt : Nova KBM Branik I 0:2 (09:25, 16:25)

Vse rezultate v skupini in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ


Deklice II

Deklice II pa so se odpravile v Črno oziroma po novem Zlato na Koroškem. V sicer nepopolni postavi, ki so jo načele bolezni, so se kljub vsemu nadejale novih točk. Se je pa odsotnost ključnih igralk poznala že na prvi tekmi proti Turbini.

Trenerka Iva Ule, ki ji je pomagala Urška Stavbar je takole opisala potek tekem: »Nekatere igralke so zaradi odsotnosti drugih  dobile nove vloge in to se je na začetku poznalo v igri. Tudi telovadnica je drugačna, kar nam je delalo veliko preglavic, saj punce niso imele prostora za svoj servis. Ampak kljub vsemu so se na koncu drugega niza prve tekme “zbudile” in začele s svojo igro, ki so jo nato prenesle še v drugo tekmo (z OK Mežica) in v žep pospravile dva dobljena seta. Punce so bile s svojo igro zadovoljne, pozitivne in razigrane. Prav tako so nam pri super vzdušju pomagali starši, ki so glasno in neprestano navijali. Obe z Urško sva mnenja,da punce še ogromno skrivajo in da bodo z dodatnimi treningi to tudi pokazale. Bravo punce, še enkrat!«


Vsi rezultati turnirja:

Črna : Mežica 2:0 (25:11, 25:18)
Formis II : Turbina 0:2 (13:25, 19:25)
Turbina : Črna 1:2 (12:25, 25:23, 07:15)
Mežica : Formis II 0:2 (16:25, 18:25)

Vse rezultate v skupini in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.  

  Galerija slik deklice I – foto Suzana Visočnik: {gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2013-14/A3}

 

 

  Galerija slik deklice II: {gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2013-14/B3}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje