Formis mala 1 v finalu

by admin

Na turnirju polfinala državnega prvenstva si je ekipa Formis Mala 1 v soboto 7.5.2016 v Murski Soboti priigrala uvrstitev v FINALE. Tekmice Formisk so bile tokrat ekipe Vital Ljubljana I, Benquick Logatec in ŽOK Sobota.

 

Formis 1. tekma

Formiske so imele za nasprotnice v prvi tekmi ekipo Vitala iz Ljubljane. Obe ekipi sta se dobro poznali saj sta si stali na nasprotni strani mreže na »Velikonočnem turnirju« v Zagrebu, kjer je slavila naša ekipa, nato pa še na turnirju »Pokal Savinjske doline«, kjer je zmagala ekipa Vitala. Rezultat je bil tako neodločen. Formiske so se zavedale, da bo tekma težka, da bodo odločale malenkosti, zato so se marljivo pripravljale na to tekmo.

Prva postava je v prvem setu kljub veliki želji in borbi izgubila, zato nas je morala druga postava v drugem setu z zmago ponovno vrniti med »žive«, kar ji je tudi uspelo. Za tretji set je trener premešal ekipo, v igro je poslal dve igralki prve postave in dve igralki druge postave in zadel. Ekipa Formisk je že na začetku pobegnila za nekaj točk in vodstvo zadržala vse do končne zmage.

Rezultat tekme:  Formis mala I : Vital Ljubljana 1     2:1 (21:25, 25:20, 25:20)

 

Formis 2. tekma

Nasprotnice Formisk v drugi tekmi so bile igralke ekipe Benquick Logatec, ki so premagale ekipo ŽOK Sobota. Ekipi pred to tekmo še nista igrali ena proti drugi, sta se pa videli na turnirju »Pokal Savinjske doline«. Dejstvo, da je ekipa iz Logatca prišla na turnir kot prvouvrščena (premagala Vital), je bil za Formiske znak, da morajo spet maksimalno skoncentrirane na tekmo.

Obe postavi, tako prva kot druga, sta prikazali zelo dobro odbojko in tekmice nepričakovano lahko premagali.

Rezultat tekme:  Benquick Logatec : Formis mala I     0:2 (11:25, 13:25)

Prvi cilj, uvrstitev v polfinale med prvih 8 ekip so Formiske Mala 1 izpolnile. Prav tako so dosegle novo postavljeni cilj, uvrstitev v finale med prve 4 ekipe. Cilj finale je dosežen, igralke si zaslužijo vse pohvale za prikazano igro. V finalu pa … bomo videli.

 

Rezultati obeh polfinal in sistem tekmovanja.

 

 


 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mala/1-sezona_2015-16/liga_polfinale}


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje