Utrujajoč tempo tekmovanja se je že prevesil v drugo polovico tekem v modri skupini. Formiske so se tokrat napotile na sosedski derbi k ekipi Nova KBM Branik.

Kljub dejstvu, da so jim Formiske v Hočah odščipnile točko, so aktualne državne prvakinje veljale za absolutne favoritinje. To vlogo so v popolnosti upravičile in naše punce prepričljivo premagale.

Še najbolj izenačen je bil prvi niz, ko so Formiske do rezultata 11:11 še držale priključek, nato pa popustile, kar so izkušene domačinke izkoristile in niz gladko pripeljale do zmage.

V drugem in še posebej v tretjem nizu pa so Mariborčanke pokazale, da so kakovostnejša ekipa, Formiske pa si s preveč napakami niso mogle obetati kaj več, kot pa gladek poraz.

S tem se je strinjala tudi najučinkovitejša igralka Formisa Maja Vahen Desy, ki je dejala: »Tokrat smo igrale veliko slabša kot na prvi tekmi z Mariborčankami. Storile smo preveč napak, da bi si lahko obetale kaj več. Dobra stvar pa je, da smo ohranile veliko moči za sredino pomembno tekmo z Braslovčami.«


Rezultat tekme:
Nova KBM Branik : FORMIS     3:0 (25:18, 25:14, 25:8)

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 9, Maja Horvat 9, Lea Krumpak, Katja Karin Pintarič 3, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 2, Ana Pehnec 1, Andrejka Grašič 2, Katarina Novak, Nika Šijanec.

 

Formiske že v sredo 19.02. ob 19.30 uri čaka nova tekma. Tokrat se bodo doma pomerile z ekipo iz Braslovč, s katero bijejo neposredni boj za tretje mesto v mori skupini in s tem čim boljše izhodišče za četrtfinale.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje