V sredo so se Formiske še drugič v modri skupini pomerile z ekipo iz Braslovč. Po gladkem porazu na gostovanju, so tokrat na domačem parketu pokazale drugačno igro, ki pa vseeno ni bila dovolj za tri točke.

A glede na to, kako so bolezni načele nosilke igre pri Formisu, dve igralki sta prišli na tekmo dobesedno iz postelje, prva podajalka pa je manjkala, je dosežen rezultat celo več, kot smo pred tekmo lahko pričakovali.

Že v prvem nizu so imele Formiske obilo preglavic, predvsem z izvrstnimi servisi gostij, kar se je odražalo v gibanju rezultata. Braslovčanke so vse do končnice niza vodile tudi za 4 točke, a so jih naše punce pri dvajseti točki ujele in nato do konca oddale le še točko.

A že v drugem nizu se je pokazalo, koliko moči so jim pobrale bolezni. Slab sprejem Formisk in odličen blok Braslovčank se je odrazil na rezultatu. Niz so gostiteljice dobile gladko in z visoko razliko. Formiske so osvojile vsega 11 točk.

Podobna zgodba se je odvijala tudi v tretjem nizu, z razliko, da so Formiske tokrat osvojile osem točk več. V četrtem pa so se, kot Feniks dvignile iz pepela, pričele servirati, kot smo navajeni skozi vso sezono, ter gostjam vrnile z enako mero. Niz so dobile z rezultatom 25:16 ter rezultat izenačile na 2:2.  

V petem nizu so Formiske do rezultata 4:4 še držale priključek, nato pa omagale in gostje so prišle do pomembne zmage, ki praktično že pomeni, da bodo na koncu osvojile tretje mesto v modri skupini.

Tudi trener Formisa Sebastijan Zorenč je bil po tekmi sprejemljive volje: »Poraz nikoli ni v redu, a glede na dejstvo, da je polovica ekipe bolna, sem lahko z doseženim zadovoljen. Bitka za tretje mesto v modri skupini je izgubljena, boj za končno visoko uvrstitev pa nas še čaka.«

 

Rezultat tekme: FORMIS : Braslovče     2:3 (25:21, 11:25, 19:25, 25:16, 10:15)

 

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 21, Maja Horvat 11, Lea Krumpak, Katja Karin Pintarič 15, Urška Stavbar 4, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 15, Andrejka Grašič 7, Nika Šijanec.

 

Do konca tekmovanja v modri skupini so še tri tekme. Naprej se bodo Formiske že to soboto odpravile v Kamnik, nato v sredo v Miklavžu gostijo GO Volley, v zadnjem krogu pa se odpravljajo na gostovanje v Puconce.

  Galerija slik: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/modra7}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje