Državne prvakinje

by Boštjan Glodež

V nedeljo, 2. 4. 2023, se je v Braslovčah s finalnim turnirjem zaključilo letošnje Državno prvenstvo za mladinke za sezono 2022/2023.

Na koncu so se naslova državnih prvakinj med 45 ekipami iz vse Slovenije veselile naše Formiske.

V polfinalni tekmi so bile boljše od ekipe iz Ljubljane, v finalni tekmi pa od domačink.

Razpored in rezultati finalnega  turnirja na mladinke – finale

O finalnem turnirju je MVP turnirja Julija Grubišič Čabo povedala: “V Braslovčah smo s puncami odigrale finalni turnir, kjer smo v polfinalni tekmi brez večjih težav, kljub dobri igri nasprotne ekipe, ugnale Vitalovke. Sledila je finalna tekma, v kateri smo pokazale ekipni duh, borbenost in dobro igro, ki nas je kljub nihanju v tretjem setu pripeljala do zlatega odličja. Rada bi čestitala vsem ekipam, ki so danes pokazale, zakaj si zaslužijo mesto v final 4. En velik poklon pa mojim Formiskam, trenerjem in navijačem, s katerimi smo dodali še eno poglavje v zgodbi Formisa.”

Najboljša prosta igralka Adela Škoflek pa je dodala: “Danes smo se najprej pomerile z Vitalom, nato pa še z Braslovčami. Obe ekipi sta pokazli svojo kvaliteto in odlično odigrali, ampak smo me v ključnih momentih pokazale boljšo igro, energijo in zbranost. Za večino naš konec mladink, ki pa seveda ne bi mogel biti boljši.”

Za konec sezone pa še misli kapetanke in najboljše podajalke zaključnega turnirja Žane Ivane Halužan Sagadin: “Mladinski naslov je naš! Uspelo nam je nekaj, za kar garamo že dolgo in ne bi mogla biti bolj ponosna na našo ekipo in vse, ki nas podpirajo! Neverjeten dan za nami in tako se tiste, ki smo bile mladinke zadnje leto, poslavljamo z zlatim leskom.”

Končni vrstni red Državnega prvenstva za mladinke na mladinke 2022/2023

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje