Uspešno v novo sezono

by admin

Svoje prve tekme v letošnjem državnem prvenstvu v mali odbojki sta odigrali tudi obe ekipi OK Formis.

V letošnjem državnem prvenstvu v mali odbojki (letnik 2004 in mlajše) nastopa 69 ekip, ki so v prvem delu razdeljene v 8 regij. V drugem delu se bo najboljših 16 ekip borilo za najvišja mesta, ostale ekipe pa bodo nadaljevale s turnirji za končna mesta oz. za 17. mesto.
Ekipi Formis mala I in Formis mala II nastopata v Štajerski regiji – skupina “B” skupaj z ekipami iz Ptuja, Ruš in Selnice ob Dravi. Najboljše tri ekipe iz te skupine bodo odigrale še tekme z najboljšimi tremi ekipami iz skupine “A”, od koder se bodo najboljše tri ekipe uvrstile v drugi del tekmovanja oz. med 16 najboljših ekip v Sloveniji. Vse ostale ekipe pa bodo lahko nadaljevale tekmovanje na turnirjih za mesta.

Na prvem turnirju v Hočah smo lahko v prvi tekmi spremljali prijateljski dvoboj obeh ekip Formisa, kjer presenečenja ni bilo.
V drugi tekmi je ekipa Formis mala I zanesljivo z 2:0 v nizih premagala ekipo Turbine, ekipa Formis mala II pa ekipo iz Ptuja – za večino igralk je bila to sploh prva zmaga na njihovi odbojkarski poti.

O turnirju je Lana Z. napisala:
V letošnjem državnem prvenstvu v mali odbojki smo prvi turnir igrale v Hočah, 29. 10. 2016. V Hoče smo prišle štiri ekipe torej me Formis 1, Formis 2, ŽOK Ptuj in Turbina.
Me smo se najprej pomerile z Formis 2. Najprej smo kot prva postava igrale Naja Divjak, Lana Daks, Zoja Vočanec in Lana Zupan. Prvi set ni bil težak, zato je naša trenerka Patricija lahko naredila veliko menjav in vseeno smo zmagale. Vse smo bile zelo vesele. Po zamenjavi igrišč so se za drugi set borile Nuša Belas, Lara Lah, Lara Žigon in Daša Cvetko. Tudi one so zelo dobro igrale in jih premagale brez težav. Tako smo jih premagale 2:0. Na drugem igrišču so takrat igrale Turbina in ŽOK Ptuj, 2:0 za Turbino.
Drugo tekmo smo igrale proti Turbini. Po ogrevanju smo pozdravile nasprotnice in s tem začele tudi igrat naša prava prva postave torej Žana Godec, Naja Šalamun, Taja Gradišnik Klanjšek in Žana Ivana Halužan Sagadin. Igrale so z nekaj napakami, ampak te niso bile usodne. Po zamenjavi igrišč smo za drugi set igrale Lana Zupan, Naja Divjak, Lana Daks in Zoja Vočanec. Me tudi nismo imele težav, zato je lahko Patricija menjala igralke. Zmagale smo z 2:0. Na drugi strani se je veselila zmage naša druga ekipa Formis 2 proti ŽOK Ptuju. Lahko smo se zelo veselile.

 

Vse rezultate lahko najdete na … POVEZAVI.

 

 


 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mala/1-Sezona_16_17/liga_1krog}


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje