Zlati dvojček

by Boštjan Glodež

V nedeljo, 19. 2. 2023, je v Radovljici potekal “ELAN OPEN”, Mednarodno prvenstvo Slovenije v mini odbojki.

Pri dečkih je nastopilo 9 ekip, pri deklicah pa 32 ekip, ki so bile razdeljene v 8 skupin s po 4 ekipami, prvouvrščeni sta napredovali v 1/8 finala oz. v izločilne boje. Ker je ekipa Formis I po 3 zmagah osvojila prvo mesto, ekipa Formis II pa po 2 zmagah drugo mesto, smo sredi Gorenjske spremljali oranžni dvoboj v 1/8 finala. Mlajše so dokazale, da so se že nekaj naučile in z vsako tekmo pridobijo novo izkušnjo, ki ji bo prav prišla v naslednji sezoni. Njihove dobre prijateljice s treningov, pa so kljub dejstvu, da niso nastopile v popolni postavi, z borbeno igro in s kančkom sreče dodale nov zlat list v zgodovino selekcije Formis mini, za katero velja: “Enkrat mini, za vedno mini, Formis mini.”

Tako so najmlajše Formiske v letošnji sezoni osvojile že drugi veliki turnir, saj so januarja zmagale na Odprtem prvenstvu Slovenije v mini odbojki v Šempetru.

Več o turnirju na OZS

Razpored in vsi rezultati na “ELAN OPEN”

Vse fotografije s turnirja na Odbojkarski klub Bled

O turnirju je Neja Zupan iz ekipe Formis I povedala: “V nedeljo, 19. 2. 2023, smo imele drugi turnir v mini odbojki. V Radovljico sta odšli dve ekipi Formis mini l in Formis mini ll. Dobili smo se pred OŠ Antona Tomaža Linharta že v zgodnjih jutranjih urah in kar hitro smo čutile napetost v zraku in željo po zmagi. V skupinskem delu smo igrale z ŽOK Šentvid, OK Žužemberk in OK Ankaran. Vse tekme smo zmagale z rezultatom 2:0 v nizih. Skupina C in D sta se križali, zato smo v 1/8 finala dobile za nasprotnika Formis mini ll in jih prav tako v dveh nizih premagale. Sledil je premor za kosilo in vzele smo si lahko še nekaj počitka na sončnih žarkih. V 1/4 finalu smo igrale proti ekipi Vital l. Tudi tukaj smo slavile zmago že po dveh nizih. Sledila je tekma z Novo KBM Branik l in ta tekma je bila zelo napeta. Prvi niz je osvojila Nova KBM Branik z rezultatom 25:23, drugega pa me s 25:15. Sledil je tretji niz, ki se je igral do 15. Bil je napet do konca in ker smo ostale hrabre in imele tudi nekaj sreče, smo ga na koncu osvojile s 15:13. Pred nami je bil samo še finale. V finalu smo igrale z ekipo Calcit Volley l. Calcit smo premagale z 2:0 v nizih (25:17 in 25:20) in to je pomenilo, da smo bile prve. Po prejetih medaljah in podelitvi pokala smo precej utrujene, a presrečne odšle domov.  Ponovno smo dokazale, da če igramo tako kot znamo, nas to lahko pripelje do zmage. In kdo ve, kam nas bo pot spet odpeljala. Se že veselimo novih turnirjev.”

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje