Male so v finalu!!!

by admin

Po nesrečnem izpadu v 4. krogu tekmovanja in po zanesljivem napredovanju v polfinale preko repasaža, so si naše »male« odbojkarice to nedeljo v Stranju pri Kamniku, z zmago na polfinalnem turnirju že drugo leto zapovrstjo priigrale finalni nastop.

Ko dan poprej to ni uspelo njihovim starejšim kolegicam, so bile odbojkarice male še bolj odločne, da bo njim tokrat uspelo.

V prvi tekmi so se pomerile z odbojkaricami iz Grosuplja. Po začetnem otipavanju si je prva postava priigrala nekaj točk prednosti, ki jih do konca niza več niso zapravile. Ekipa Grosuplja se je kot prva v tej sezoni pokazala z dvema razmeroma enakovrednima postavama. Naša druga postava je morala, sicer tesno, a vendar, prvič priznati premoč nasprotnicam. Izid je bil izenačen na 1:1 in prvi postavi sta morala ponovno na parket. Grosupeljčanke tokrat niso bile dorasle razigranim in poletnim Formiskam , ki so niz in s tem tekmo zanesljivo dobile. »One down, one to go!«

V drugi tekmi so Kamničanke zanesljivo premagale ekipo iz Murske Sobote, s čimer smo dobili nasprotnice, sicer stare znanke iz preteklih sezon. Tekme med Formisom in Calcitom nikoli niso bile odločene hitro v korist katere koli ekipe, in tako je bilo tudi tokrat. Še več, dekleta so pokazale vrhunsko odbojko, ki v vseh prvinah prekaša nivo male odbojke. Rezultati v nizih 26:24, 28:30 in 25:27 povedo vse. Noben niz se ni končal pri 25. točki in vsi so se igrali na razliko. Tekma je bila napeta in negotova do konca. Odločale so malenkosti in na srečo tokrat v prid naših odbojkaric. Po porazu prve postave v prvem nizu in zmagi druge postave v drugem, so 4MIS-ke z nekaj izjemnimi točkami tretji niz prevesile v svojo korist in zmagale. Finale, 26.05.2013, prihajamo!

V zadnji tekmi so nato Calcitovke premagal Grosuplje in se kot drugo uvrščena ekipa prav tako uvrstile v finale.


V
eselje po zmagi (VIDEO).   

Še enkrat, čestitke obema ekipama za izvrstno predstavo in uvrstitev v finale, kamor sta se iz druge polfinalne skupine uvrstili še ekipi Prevalj in Vitala.

Vsi rezultati:

Calcit Volleyball 1 : M.Sobota 2:0 (25:13, 25:11)  
Formis mala I : ATK Grosuplje 2:1 (25:20, 22:25, 25:15)  
Calcit Volleyball 1 : Formis mala I 1:2 (26:24, 28:30, 25:27) Formis mala I = prvi na turnirju
M.Sobota : ATK Grosuplje 0:2 (15:25, 16:25)  
Calcit Volleyball 1 : ATK Grosuplje 2:1 (25:13, 12:25, 25:18) Calcit Volleyball 1 = drugi na turnirju

Rezultate obeh turnirjev si lahko pogledate ….. TUKAJ.

{gallery Novice_ostali/Mala/Polfinale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje