V soboto, 18.05. so se kadetinje Formis odpravili še na zadnji turnir za v letošnji sezoni. Že od samega (zgodnjega) odhoda v Škofjo Loko so bile punce pozitivno naravnane in sproščene. Energija je torej bila na nivoju  in to se je poznalo tudi tekom celotnega turnirja.

Na turnirju so poleg domačink iz Škofje Loke, igrali še ekipi ATK Grosuplje in Spodnja Savinjska. Vse štiri ekipe so bile dokaj mlade (tudi Grosuplje je igralo pretežno z osnovnošolkami) in videlo se je, da puncam v določenih trenutkih manjka kilometrine in koncentracije. Trenerka Iva Ule pa je izpostavila, da je bila sama igra na turnirju za 17. mesto boljša, kot na kateremkoli turnirju v A-ligi. Punce so napadale iz vseh napadalnih con, obramba je bil na mestu, prav tako je bil na mestu sprejem, ki je tudi omogočil razvoj lepe igre. Podajalke so v vseh ekipah podajale izjemno raznoliko in prav to je bilo presenetljivo, glede na starost in izkušnje igralk.

Kljub borbenosti in pravemu ekipnemu duhu, je puncam ob koncih  nizov zmanjkalo nekaj malega in tako so žal izgubile obe tekmi. S samim rezultatom se po razpletu celotne sezone ne obremenjujemo. Z igro pa so bile punce (kljub visoki samokritičnosti) in trenerka zadovoljne in so se po besedah kapetanke Mije, prvič res počutile kot ekipa. Žal je glavni razlog tega raztresenost igralk po različnih selekcijah tekom celotne sezone. Formiske so na koncu osvojile 20. mesto na državnem odbojkarskem prvenstvu za kadetinje.

Na koncu pa je Iva še dodala: »Torej dekleta: še enkrat čestitke za odlično prikazano igro in viden napredek skozi celotno sezono!«

Vsi rezultati turnirja:

ŽOK Škofja Loka : Formis 2:1 (25:20, 20:25, 15:13)  
Spodnja Savinjska : ATK Grosuplje 2:0 (25:20, 25:22) 17. Spodnja Savinjska
ŽOK Škofja Loka : Spodnja Savinjska 0:2 (19:25, 18:25) 18. ŽOK Škofja Loka
Formis : ATK Grosuplje 0:2 (20:25, 22:25) 19. ATK Grosuplje
ŽOK Škofja Loka : ATK Grosuplje 2:0 (25:16, 25:17) 20. Formis

Rezultate iz vseh turnirjev za mesta si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje