Starejše deklice so pregorele v želji po finalu

by admin

Celotno sezono so naše starejše deklice odigrale fenomenalno, se zanesljivo uvrstile v polfinale in zato smo vsi upravičeno pričakovali nadgradnjo lanskega rezultata, ko so se borile za mesta od 5 do 8. Po nesrečno izgubljeni kandidaturi za organizacijo turnirja domači dvorani v Hočah, smo se v deževni soboti odpravili na Jesenice.

Po prihodu v telovadnico OŠ Tone Čufar prvo presenečenje. Telovadnica je mala in prostor za gledalce je bil neposredno ob igrišču. To pa ni moglo zmotiti naših Formisk, ki so odločene kot še nikoli vstopile v prvo tekmo proti favoriziranim domačinkam iz Jesenic.

Prvi set so pričele naravnost fantastično in vodile vse do sredine niza. Takrat pa se je pričela sodniška farsa, ki je trajala vse do konca naših nastopov. Glavni sodnik srečanja je z nerazumnimi odločitvami, seveda vsemi v prid domače ekipe, vnašal zmedo in nezadovoljstvo med igralke, trenerje in gledalce. Formiske so se borile do konca niza, a proti dobri ekipi Jesenic in ob vsaj petih ukradenih točkah, niso uspele zmagati. Niz so tesno izgubile na 22. V drugem nizu se je farsa nadaljevala. Sodnik je provociral igralke in trenerko in nič čudnega ni, če smo tudi gledalci izgubljali živce. Žal je vse to vplivalo na igralke, ki se ob dobri igri niso uspele sestaviti ter so izgubile tudi ta niz.

V drugi tekmi je nato Neptun iz Kanala premagal Braslovče, ki so bile naš naslednji nasprotnik. Tekma je bila verjetno odločena že v trenutku, ko so naše igralke in trenerka videle, da jo bo sodil isti sodnik, ki nam je sodil že prvo. Kljub dobremu začetku sta bili dve sumljivi sodniški odločitvi dovolj, da je Formis doživel »razpad sistema«, ki je pomenil poraz in dokončno slovo od sanj o finalu. Formiske se bodo tako enako kot lani borile za mesta od 5 do 8 in upamo na nadgradnjo lanskega 8. mesta.

Za konec pa naj zapišem naslednje. Odbojka se igra zaradi otrok, ki celo sezono trdo trenirajo in se borijo za čim boljšo uvrstitev. Ne igra pa se za nekaj samovšečnih sodnikov, ki mislijo, da so s tem, ko so si nadeli modro majico nad vsemi in da lahko krojijo usodo. Odbojkarice in odbojkarji, še posebej otroci si zaslužijo spoštovanje, prav tako njihovi trenerji in starši, ki za nihov razvoj žrtvujemo čas, energijo in denar. Žal pa je tudi v odbojki enako kot v drugih športih, kjer so igralci in trenerji za svoja dejanja lahko kaznovani, za sodniško namerno izigravanje pravil in etike pa se ne zgodi nič. Sodniške napake se dogajajo in so sestavni del igre, dejanja predmetnega sodnika pa niso bile napake, ampak igranje boga. Naj pa poudarim, da sta druga dva sodnika na tem turnirju svoje delo opravila profesionalno in korektno, na našo nesrečo pa nista sodila nam!  

Punce glavo gor! Čestitke za izjemno sezono, ki pa je še ni konec. Na turnirju za mesta boste pokazale, koliko ste vredne!

Vsi rezultati turnirja:

Mladi Jesenice : Formis I 2:0 (25:22, 25:20)  
Braslovče : Neptun Kanal 0:2 (17:25, 25:27)  
Mladi Jesenice : Neptun Kanal 2:1 (23:25, 25:19, 15:08) Mladi Jesenice v finale kot 1.
Formis I : Braslovče 0:2 (16:25, 16:25)  
Neptun Kanal : Braslovče 0:2 (18:25, 16:25) Braslovče v finale kot 2.

Rezultate obeh polfinalnih turnirjev si lahko pogledate ….. TUKAJ.

{gallery Novice_ostali/STD_1/Polfinale}

Starejše deklice II

Naj še omenimo, da so se isti dan v Vuzenici starejše deklice Formis II pomerile na turnirju za mesta od 13 do 16. Žal jim v okrnjeni zasedbi, manjkale so namreč nekatere ključne igralke, ni uspelo doseči kaj več kot dva poraza, s čimer so zasedle končno 16. mesto, kar pa je prav tako izreden uspeh. Formis je namreč edini klub, ki je imel v A ligi dve svoji ekipi. Deklice II, čestitke za lepo uvrstitev!

Vsi rezultati turnirja:

ŽOK Vuzenica : Ankaran Hrvatini 0:2 (24:26, 18:25)  
Bled ACH : Formis II 2:0 (25:17, 25:12) 13. Ankaran Hrvatini
Ankaran Hrvatini : Bled ACH 2:1 (20:25, 26:24, 15:04) 14. ŽOK Vuzenica
ŽOK Vuzenica : Formis II 2:0 (25:15, 25:10) 15. Bled ACH
Bled ACH : ŽOK Vuzenica 1:2 (24:26, 28:26, 11:15) 16. Formis II

Rezultate vseh turnirjev za mesta si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje