Kadetinje navdušujejo

by admin

Kadetinje so v nedeljo 15.3. odigrale 4. krog v A ligi. Tekme je tokrat gostil Lenart, nasprotnice pa so bile domačinke in ekipa Nova KBM Branik. Rano jutro, tekme so se začele že ob 9. uri, je prineslo dve novi in kar še posebej veseli, zanesljivi zmagi.

Prvo tekmo so Formiske odigrale proti domačinkam, ekipi Endal Zoja. Že po stanju na lestvici je bilo jasno, da je samo od njihovega pristopa odvisno, koliko točk lahko osvojijo domačinke. In pristop je bil pravi. Kakovost nasprotnic je dovoljevala, da so Formiske poskusile opcijo sistema 6:2 z Nušo in Pio na podaji. Veliko se žal ni dalo videti, saj so bile nasprotnice zelo slabe. V vlogi podajača se je preskusila še Ana Kristina – uspešno.  Rezultat tekme pove vse o kvaliteti nasprotnic in poteku tekme, dva krat 25:4 in gladka zmaga.

Največji motiv pa seveda daje tekma proti ekipi Nova KBM Branik s katero so se naše punce pomerile v drugi tekmi dneva. Formiske so tekmo pričele z identično postavo, a s starim sistemom 5:1 s Pio na podaji. Že v uvodu so z dobrimi servisi Pie in Aneje prevzele pobudo ter hitro ustvarile razliko. Nekaj kriznih trenutkov je bilo v obdobju dobrega servisa nasprotnic med točkami 7 do 12. Od tukaj naprej pa so Formiske redno delale menjave na njihov servis (side out) in niz dobile gladko na 17. 

Pričetek drugega je bil bolj izenačen. Zaradi nekaj lastnih napak Formisk so Branikovke povedle s 4:2 in 12:10, od rezultata 14:14 pa so naše punce povečale zbranost in nasprotnice silile v napake tako, da so do konca osvojile le še štiri točke. Ponovno zanesljivih 25:18 in gladka ter prestižna zmaga.

Rezultati turnirja:

Endal Zoja : Formis 0:2 (04:25, 04:25)  
Formis : Nova KBM Branik I 2:0 (25:17, 25:18)  
Nova KBM Branik I : Endal Zoja 2:0 (25:14, 25:10)

Trener Peter Možič je po temi na kratko dodal: »Sistem v obrambi smo iz “župce” nadgradili v “3cover”. V napadu poskušamo igro pospešiti s korekcijami v primeru težav na sprejemu. Zadeve delujejo in rezultat je viden.«

Vse rezultate in trenutno lestvico lahko pogledate ….. TUKAJ.

Galerija slik: {gallery Novice_ostali/Kadetinje/1-Sezona_2014-15/A_4krog} 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje