Tudi deklice 2 v A ligo

by admin

Zadnji kvalifikacijski turnir za starejše deklice.

Selnica ob Dravi, 16. december 2018 – Starejše deklice Formula Formis II so se uvrstile v A ligo, saj so na zadnjem kvalifikacijskem turnirju najprej priznale premoč z rezultatom 2:1 domačinkam iz Turbine in nato premagale z 2:0 ekipo Zoja Lenart, kar je bilo dovolj za drugo mesto na lestvici, ki vodi med najboljših 24 ekip starejših deklic v Sloveniji.

Turbina: Formula Formis II

2:1 (21:25 ; 25:22 ; 15:8)

Formula Formis II : Zoja Lenart

2:0 (25:23 ; 25:14)

Selnica ob Dravi – OŠ Selnica ob Dravi, gledalcev 50, sodnika Glodež Boštjan in Križman Simon.

Formula Formis II: Visočnik, Svetličić , Drevenšek, Jokič (C), Karo, Zaupan Kapš, Jurko, Z. Plevnik, N. Plevnik, Čavec, Javoršek, Valher, Lubej (L), Mlakar (L).

Formiske so se najprej pomerile proti neposrednim konkurentkam za uvrstitev v A ligo, katere so na prejšnjem turnirju premagale. Tekma je bila spet napeta, le da se je tokrat zmage z 2:1 veselila ekipa iz Turbine.

Tekmo so začele Jokić (C), Karo, Zupan Kapš, Jurko, Drevenšek, Visočnik in Mlakar na mestu proste igralke. Scenarij je bil podoben, kot na njihovi prvi medsebojni tekmi. Dekleta iz Formisa so dobro servirala, igrala atraktivno igro v napadu in v polju ter tako dobila prvi set.
Čez celoten drugi set sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, vendar nobeni ekipi ni uspelo priigrati večje prednosti. Tako je sledila napeta končnica, v kateri so si Formiske privoščile par napak preveč, zato so dekleta iz Turbine izenačila izid na 1:1.
Na začetku tretjega niza se je poznala slaba volja, zaradi izgubljenega niza, zato so si igralke iz Turbine že na začetku priigrala nekaj prednosti. Formiske so jih lovile, vendar je žal zmanjkalo točk in športne sreče. Tako je ekipa iz Turbine zmagala 2:1.

Sledil je odmor in druga tekma v kateri se je (bolj ali manj) odločalo, če gredo Formiske II v A ali B ligo.

Tekmo so začele bolje igralke Formisa, ki so si že takoj na začetko s pomočjo začetnega udarca priigrale prednost, ki je do konca seta niso izpustile iz rok. Čeprav so jim tekmice ob koncu nevarno zapretile in celo povedle, so Formiske strnile vrste in set varno pripeljale v svoj prid.
Do sredine drugega seta si nobena od ekip ni priigrala vidne prednosti. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, dokler ni na servis prišla kapetanka Formisk Vesna Jokić, ki je s serijo začetnih udarcev razrešila vsa vprašanja o zmagovalcu. Ob koncu seta so priložnost za igro dobile še igralke, ki so tokrat igrale malo manj.

 

Vse turnirje in rezultate lahko najdete na … kvalifikacije za “A” ligo – skupina D in E.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2018_19/kval_5_2}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje