Formiske vstopajo v sezono 2016/2017

by admin

Novo vodstvo, nova ekipa, novi cilji, …

Tekmovalna sezona 2016/2017 je pred nami in OK Formis jo pričakuje z novim imenom glavnega sponzorja prve ekipe FORMULA  AVTO – SHOP. Prva ekipa bo v novi sezoni nastopala pod imenom FORMULA FORMIS. Novo vodstvo z Robertom Pravdičem na čelu je začelo misijo preobrazbe OK Formis v aprilu in potrebovalo natanko šest mesecev, da je Formisu vrnilo sijaj izpred treh let.  

Na mesto glavnega trenerja prve ekipe se je vrnil Sebastjan Zorenč, ki je skupaj s pomočnikom Dragom Blažičem dva meseca vodil priprave Formisk.  Prva ekipa bo v novi sezoni nastopila močno spremenjena. Iz lanske sezone v ekipi ostajajo: kapetanka ekipe Maja Desy – Vahen, Ana Sešel, Ana Kerbler, Nuša Polanec, Diana Pogorevc in perspektivni kadetinjii Pia Pravdič ter Anja Ertl.

Pri formiranju ekipe za novo sezono je bilo glavno vodilo ekipni duh in posrečena kombinacija izkušenj ter mladosti. V  ekipo se po dveh letih vrača podajalka Ana Pehnec, ki se ji je na mestu organizatorja pridružila Kristina Kerbler iz Slovenj Gradca. Sodelovanje med OK Formis in OK NKBM je omogočilo prihod korektorke Darje Eržen in libera Karmine Sužnik, ki sta bile v zadnji sezoni igralki prve ekipe OK NKBM. Mlada blokerka OK Formis Ana Štern se po letu nabiranja izkušenj v OK NKBM vrača v matični klub. Štiri leta po tem, ko je na prijateljski tekmi proti OK NKBM že nosila dres OK Formis, se je ekipi pridružila izkušena blokerka Tamara Borko – bivša kapetanka Calcita ter Keme.  Ekipa je s prihodom izkušene proste igralke Line Pajnik pridobila tudi odličnega motivatorja, Po vrnitvi slovenske legionarke Sare Valenčič iz Francije, se je izkušena sprejemalka in tudi občasna slovenska reprezentantka odzvala povabilu in izzivu OK Formis ter bo v novi sezoni velika okrepitev v napadu.


Formula Formis v sezoni 2016/2017:

Podajalke: Ana Pehnec, Kristina Kerbler

Sprejemalke: Maja Desy – Vahen, Sara Valenčič, Ana Sešel, Nuša Polanec, Pia Pravdič

Blokerke : Tamara Borko, Ana Kerbler, Diana Pogorevc, Ana Štern

Libera: Karmina Sužnik, Lina Pajnik

Korektorke: Darja Eržen, Anja Ertl

Trener: Sebastijan Zorenč

Pomočnik trenerja: Drago Blažič 

 

Prvi cilj v novi sezoni smo že dosegli in uspeli sestaviti homogeno ekipo, ki je konkurenčna na vseh igralnih mestih. Punce so že v pripravljalnem obdobju dokazale ekipni duh – tako na igrišču kot tudi izven igrišča. Želimo napredovati iz tekme v tekmo in če bomo ob tem še zmagovali je končni cilj lahko zelo visok.

Prvo prvenstveno tekmo bo Formula Formis odigral v sredo, 12.10.2016 ob 19:00, ko se bo v Šempetru pomeril z domačo ekipo Sp. Savinjska-Aliansa. Domačemu občinstvu v VŠD Hoče se bodo Formiske predstavile v soboto 15.10.2016 ob 18:30, ko se bodo pomerile z GEN-I Volley iz Gorice.

 

Razpored tekem za sezono 2016/2017

{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_16_17/Igralke}


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje