Pred zadnjim krogom prvega dela državnega prvenstva v 1. DOL je le še ena neznanka in sicer, katera ekipa se bo kot četrta uvrstila v modro skupino. O zmagovalcu že nekaj časa ni dvoma, v zadnjem krogu pa so Formiske to le še potrdile in z zmago na gostovanju v Kopru pred zasledovalkami bežijo že za ogromnih 9 točk.

13. krog državnega prvenstva je bil tokrat odigran v sredo, Formiske pa so se odpravile na Primorsko, kjer jih je pričakala ekipa Luke Koper. Koprčanke so se konec leta še okrepile, zato smo pričakovali izenačeno tekmo. Formiske pa so v izredni formi in so ponovno potrdile, da jim letos ni para. Razen prvih nekaj uvodnih točk, ki so pripadle domačinkam, so Formiske vseskozi nadzorovale potek tekme in domačinkam niso niti za trenutek dopustile misli na presenečenje.

Vse tri nize so naša dekleta dobila gladko in teko vknjižile nove tri točke ter se še bolj utrdile na vrhu prvenstvene lestvice.

Rezultat tekme: Luka Koper : FORMIS     0:3 (19:25, 19:25, 21:25)

 

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 18, Maja Horvat 11, Katja Karin Pintarič 9, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 5, Ana Pehnec 4, Andrejka Grašič 5, Katarina Novak, Nika Šijanec.

Trener Sebastijan Zorenč je po tekmi povedal: “S Petro Kramolc je Luka Koper zapolnila vrzel na sprejemalskem mestu, kar pomeni, da imajo sedaj vsa igralna mesta pokrita. Prav tako potrebujejo točke za uvrstiev na četro mesto, ki še pelje v modro skupino, zato je bil njihov začetni nalet povsem pričakovan. A smo jih hitro ustavili in jim vsilili svojo igro, ki smo jo uspešno zadržali do konca tekme.”

Z 18. točkami najučinkovitejša igralka Maja Vahen Desy pa je povedala: “Ker je ekipo Kopra v decembru okrepila Petra Kramolc, smo pričakovali težko tekmo. A smo nasprotnice ugnali nepričakovano lahko. S tremi novimi točkami smo potrdili prvo mesto v prvem delu prvensva”.

 

Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje