Po izvrstnih predstavah v prvem delu državnega prvenstva, ki so ga Formiske z naskokom končale na prvem mestu, smo nestrpno pričakovali prvo tekmo v modri skupini. In kot nalašč, je to bil že na začetku sosedski derbi, saj so nam v goste prišle bankirke iz Maribora.

Formiske, ohrabrene z dobrimi predstavami iz začetka sezone, pa se renomiranim gostjam in aktualnim državnim prvakinjam niso uspele zmesti. V tekmo so vstopile odločno in skozi celotni prvi niz držale priključek z Branikovkami, ki jim igra ni in ni stekla. V končnici niza pa so celo stopile na plin, si ustvarile nekaj točk prednosti in na presenečenje in vsesplošno veselje okoli 500 gledalcev v dvorani, prvi niz tudi dobile.

V drugem nizu pa smo spremljali povsem drugačno zgodbo. Branikovke so se razigrale, še posebej učinkovita je bila Iza Mlakar, skupaj je dosegla kar 21 točk, za katero Formiske niso našle protiorožja. Razlika je hitro naraščala in kaj kmalu je bil izid v nizih poravnan na 1:1.

A, ko smo že mislili, da se Formiskam slabo piše, je nastopil nov preobrat. Že na začetku niza so si naše punce ustvarile lepo prednost petih točk, kar je bilo dovolj, da so kljub temu, da so se Mariborčanke nekajkrat nevarno približale, na koncu niz dobile in ponovno povedle. Pri Formiskah je bila še posebej neustavljiva Katja Karin Pintarič, ki ja na koncu z njeno najboljšo predstavo v sezoni zbrala kar 20 točk.  

Četrti niz pa je ponovno prinesel izenačeno igro. Komaj v končnici je bankirkam uspelo pobegniti na 24:20, a so se Formiske ponovno uspele približati na le točko zaostanka. Žal pa jim je do senzacije zmanjkalo nekoliko športne sreče. Rezultat v nizih je bil ponovno izenačen na 2:2 in o zmagovalcu je odločal peti, skrajšan niz.

Potek zadnjega niza je bil na las podoben četrtemu. Izenačena igra in rezultat vse do končnice, nato pa so Branikovke povedle s 13:9, a so jih zagrizene Formiske ujele na 14:14. Na koncu je prevladala individualna kvaliteta Mariborčank, ki so dosegle še dve točki in v Maribor odnesli dve točki. Kolektivni duh Formisk pa je dobra napoved za naslednje tekme. Že v petek naša dekleta odhajajo v goste k mladim in vedno neugodnim Braslovčankam.

 

Rezultat tekme: FORMIS : Nova KBM Branik     2:3 (25:23, 16:25: 25:21, 23:25, 14:16)

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 14, Maja Horvat 11, Katja Karin Pintarič 20, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 10, Ana Pehnec 8, Andrejka Grašič 13, Katarina Novak, Nika Šijanec.


Izjave po tekmi:

Trener Sebastjan Zorenč: “Igrali smo dobro, a ne dovolj dobro, da bi premagali državne prvakinje. V ključnih trenutkih nam je zmanjkalo nekaj zbranosti in to je prevagalo. Tekma danes je le dokaz, da dobra igra na polfinalni tekmi pokala proti ekipi Calcita iz Kamnika ni bila zgolj slučaj. Tudi tesen poraz proti Braniku nas ne sme potreti, dobro igro pa moramo pokazati predvsem v naslednjih tekma, ki nas čakajo.«

Kapetanka ekipe Maja Horvat: “Nasprotnik je aktualni državni prvak, zato smo vesele razpleta današnje tekme. Vseeno pa smo si proti tako renomirani ekipi priigrale točko, ki je zagotovo več kot zaslužena.”

Najizkušenejša igralka Maja Vahen Desy: “Ne smemo biti razočarane, četudi se je pojavila celo možnost za zmago. Dobro in borbeno smo igrale skozi vso tekmo, kar potrjujejo tudi rezultati vsakega niza posebej. Upam, da dolga in naporna tekma ne bo preveč vplivala na naslednjo tekmo z Braslovčami v gosteh.”

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje