Gneča na vrhu lestvice v 3. DOL

by admin

V soboto je bila v 3. DOL na sporedu prva tekma po štiritedenski tekmovalni pavzi. Formiskam so prišle v goste jesenske prvakinje, ekipa ŽOK Ljutomer. Prvo tekmo v Ljutomeru so naša dekleta izgubile po spletu čudnih naključij, na vrsti je bilo maščevanje.


Rezultat tekme:

FORMIS II : ŽOK Ljutomer     3 : 0 (25:20, 26:24, 25:21)

Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Nuša Trlep, Špela Belec, Mia Primec, Nika Korošec, Lara Kovačec, Nika Fišer, Pia Pravdič, Pia Berglez, Aneja Tancer, Brina Bračko, Lea Ivančič, Lana Kučer in Urška Špela Pregl

Trener je tekmo pričel v postavi Pia, Nuša, Lea, Nika F., Lara, Brina in seveda obe »liberistki« Urška in Lana, ki sta tokrat menjavali svoje naloge na sprejemu in v obrambi. V prvem nizu sta bili ekipi izenačeni do 14. točke, nato pa je sledil dober niz servisov Aneje, ki je v ta namen stopila v igro in upravičila zaupanje. Z dobrim “side outom” (igra po sprejemu servisa), so Formiske prednost štirih točk zadržale do konca niza.

Drugi niz je bil niz dveh dolgih serij; prvo je uprizorila Mia, ki vstopila na servis in servirala od 9. do 16. točke (rezultat 16:6). Nato je sledil niz Ljutomerčank, ki so servirale 9. do 17. točke in tako smo bili ponovno na začetku. Po šestih menjavah in dveh time outih so naše punce v končnici uspele tekmo zaključili na razliko z rezultatom 26:24.

Tretji niz je odprla postava Špela, Mia, Lea, Nika K., Ana Kristina in Brina. V uvodnem delu je bilo v domači ekipi nekaj težav zaradi spremenjene postave. Nasprotnice so dobro servirale, naše punce pa so slabo igrale v obrambi in posledično imele težave pri organizaciji protinapada. Ko je Mia z dobrimi servisi ekipo vrnila v igro (11:11), so Formiske lažje zadihale. Sledil je ponovni padec in rezultat se je obrnil na 13:17. Takrat je trener v igro, na delovno mesto korektorja poslal Nušo, ki ves teden ni trenirala in je imela težave s sprejemom servisa. Ekipa je takoj dobila več vzdušja in decibelov v igri. V tem obdobju je odlično servirala Brina (od 16. do 22. točke). Čeprav je gostujoči trener poskušal prekinjati serijo Formisk, mu to ni uspelo. Na koncu je Pia udarila še svoje “peršinge” in lepa zmaga je ostala doma. 

 

S to zmago so Formiske poskrbele za gnečo na vrhu lestvice, ki jo povzročajo tudi same. Dejstvo, da so kar štiri ekipe v dveh točkah napoveduje napet boj za prvaka v 3. DOL vzhod.

V naslednjem krogu se Formiske podajajo na pot v Puconce, kjer bo priložnost za nove tri točke.

Na koncu je bil trener Možič zadovoljen z rezultatom, kot vedno pa malo manj z igro. Dodatno pa ga je razveselilo še dejstvo, da so punce lepo sprejele novo obrambno postavitev, ki jo je poimenoval »ŽUPA«. Očitno jo imajo rade!

    Galerija slik:

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje