Mala 2 začela z DP

by admin

Prigarano zmago in pričakovan poraz smo videli na prvem turnirju državnega prvenstva v mali odbojki.

Ekipa Formis mala II je s turnirjem v Mariboru začela državno prvenstvo v mali odbojki za sezono 2015/2016. Za letošnje tekmovanje se je prijavilo 67 ekip iz vse Slovenije. Letošnje tekmovanje je v prvem delu razdeljeno na 8 regij – po vzoru lanskega državnega prvenstva v mini odbojki.
V Mariboru je potekal turnir 2. kroga Štajerske regije – skupina »A«, v kateri nastopajo naslednje ekipe: Nova KBM Branik I, ŽOK Ptuj, Turbina, Nova KBM Branik III in Formis mala II. Vsaka ekipa se bo z vsako pomerila po dva krat, prvouvrščeni ekipi iz skupine se uvrstita v finalni del Štajerske regije, od koder se bosta prvouvrščeni ekipi uvrstili v drugi del državnega prvenstva (med 16 ekip). Ostale ekipe pa bodo lahko nadaljevale tekmovanje na turnirjih za mesta.

Za večino igralk je bil to sploh prvi turnir v mali odbojki, za nekatere pa sploh prvi turnir na njihovi odbojkarski poti.
Prva tekma proti deklicam iz Selnice ob Dravi je v prvem in drugem nizu potekala po pričakovanjih, glede na dejstvo, da smo zamenjali postavi. V tretjem nizu pa smo lahko spremljali boj za vsako žogo, skozi niz so bile v prednosti igralke Turbine, ki pa so po vodstvu z 21:16 popustile oziroma so Formiske odigrale brezhibno ter niz zmagale s 25:21 in se veselile zmage z 2:1 v nizih.
V drugi tekmi proti ekipi Nova KBM Branik I je sledil pričakovan poraz, saj je ta ekipa glavni kandidat za končno slavje v letošnjem državnem prvenstvu v mali odbojki za deklice.

Letošnji cilj deklic Formis mala II je, da odigrajo čim več tekem ter si naberejo novih izkušenj, ki jim bodo v naslednji sezoni še kako prišle prav, glede na dejstvo, da bodo skoraj vse še igrale tudi naslednjo sezono v kategoriji male odbojke.

Naslednji turnir čaka mlade Formiske v soboto, 21.11.2015, ko se bodo v Mariboru pomerile z ekipama ŽOK Ptuj in Nova KBM Branik III.

Vse rezultate lahko najdete na … POVEZAVI.

 

   Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mala/1-sezona_2015-16/liga_1krog_2}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje