Mala I v repasaž, Mala II še za 9 mesto

by admin

V soboto 23.3. sta potekala turnirja za državno prvenstvo, na katerih še vedno nastopata naši ekipi Mala I in II. Mala II je nastopala na turnirju za mesta v Ljudskem vrtu, Mala I pa v glavni veji turnirja doma v Hočah.

MALA I – 4. krog

Zaradi na dosedanjih turnirjih nezanesljivih iger predlanskih državnih prvakinj v kategoriji Mini smo turnir, ki smo ga tokrat organizirali doma v Hočah, pričakovali nestrpno in s strahom. Žal so se naše zle slutnje uresničile. Punce, ki so na zadnjih treningih sicer kazale napredek v igri male odbojke, so se v prvi tekmi pomerile z vrstnicami iz Braslovč. Zaradi taktične menjave gostujoče trenerke, ki je zamenjala prvo in drugo ekipo, smo gledali tri nize, ki pa so jih naše igralke zanesljivo dobile. Dober začetek pa žal ni trajal.

V drugi tekmi so se Formiske pomerile z ekipo Prevalj, ki je v prvi tekmi premagala ekipo iz Murske Sobote. Kljub odlični igri Formisove druge četvorke, pa prva ni bila kos najmočnejši postavi Prevaljčank. Izgubile so prvi in tretji niz in zmage na turnirju se je veselila ekipa iz Prevalj. Kljub dejstvu, da ima zmagovalna ekipa odlične igralke, pa jim ne gre v čast njihovo nešportno obnašanje na igrišču!

4MIS-ke so se tako za nadaljevanje v polfinale ponovno pomerile z Braslovčankami, ki so medtem ugnale Prekmurke. Trenerka gostij je ponovno obrnila ekipi in ponovno je o zmagovalcu odločal tretji niz. Žal pa so se v tem nizu pokazale vse slabosti naše ekipe. Utrujenost, nezbranost, pomanjkanje igranja male odbojke so faktorji, ki so kljub gladki zmagi v prvi tekmi tokrat našim prizadejali grenak poraz in izpad iz glavne veje tekmovanja.

Izpolnitev letošnjega cilja, ki je uvrstitev v finale, si bodo Formiske letos morale priigrati preko repasaža, v katerem se bodo čez 14 dni pomerile z ekipami iz Murske Sobote, Ankarana in Kranja. Upamo in verjamemo, da se dan, kot je bil ta sobota, več ne bo ponovil.

Formis mala I : Braslovče I 2:1 (25:09, 20:25, 25:15)  
Prevalje : M.Sobota 2:0 (25:19, 25:13)  
Formis mala I : Prevalje 1:2 (20:25, 25:14, 19:25) Prevalje = prvi na turnirju
Braslovče I : M.Sobota 2:1 (16:25, 25:14, 25:10)  
Formis mala I : Braslovče I 1:2 (25:14, 22:25, 21:25) Braslovče I = drugi na turnirju

MALA II – za mesta

V 3. krogu tekmovanja za mesta so se 4MIS-ke iz Mala 2 pomerile na turnirju v Ljudskem vrtu. Prva tekma z Galejo-Branik je kljub taktičnim menjavam postav trenerke Galeje-Branik minila brez presenečenj. Gladkih 2:0 za 4MIS, in že smo bili v tekmi za 1. mesto na turnirju. V drugi tekmi je Nova KBM z 2:1 odpravila ŽOK Mislinjo.

Že nervozno čakanje na pričetek tekme z Nove KBM zaradi ugovarjanja trenerke gostujoče ekipe je nakazalo potek srečanja. Po več kot petih minutah zavlačevanja se je tekma pričela in tekmovalke Nove KBM so si že v začetku priigrale odločilno prednost. Prva ekipa 4MIS-k je delovala zmedeno in ob takšni igri prvi niz zasluženo izgubila. V drugem smo gledali povsem drugače razpoložene 4MIS-ke, ki so kljub pritiskom gostujoče trenerke niz rutinirano pripeljale do zmage. Rezultat 1:1 je obetal napet 3. niz. V tem pa smo doživeli sliko iz prvega in gladek poraz proti bolj razpoloženim igralkam Nove KBM. Na drugi tekmi je ŽOK Mislinja z 2:1 odpravil Galejo-Branik.

V tekmi za 2. mesto so se 4MIS-ke še enkrat pomerile z Galejo-Branik. Po prvi tekmi bi pričakovali novo gladko zmago, a na igrišču smo gledali povsem drugačno sliko. Razpad sistema 4MIS-a v prvem nizu je napovedal napeto srečanje in Galeja-Branik je ta niz brez težav dobila. Tekmo je spet reševala druga četvorka 4MIS-a, ki je z odločno igro rezultat izenačila na 1:1 v nizih. Tretji niz so 4MIS-ke ponovno pričele katastrofalno. Ob nerazpoloženih igralkah prve četvorke in slabem začetku je le malokdo verjel v končni uspeh. Nato pa je na sceno stopil eden najbolj glasnih pristašev 4MIS-k – Robert Pravdič in le njegovemu glasnem spodbujanju se imamo zahvaliti, da so igralke zaigrale kot prerojene ter niz rutinirano pripeljale do končne zmage. 2:1 za 4MIS je pomenilo 2. mesto na turnirju in napredovanje v 4. krog za mesta.

Nova KBM Branik II : ŽOK Mislinja 2:1 (25:13, 12:25, 25:18)  
Galeja-Branik : Formis mala II 0:2 (08:25, 15:25)  
Nova KBM Branik II : Formis mala II 2:1 (25:16, 21:25, 25:17) Nova KBM Branik II = prvi na turnirju
ŽOK Mislinja : Galeja-Branik 1:2 (25:11, 20:25, 15:25)  
Formis mala II : Galeja-Branik 2:1 (19:25, 25:16, 25:18) Formis mala II = drugi na turnirju

{gallery Novice_ostali/Mala/4krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje