Po dveh gladkih zmagah v uvodnih dveh krogih in po tesni zmagi na zadnjem gostovanju v Braslovčah, smo drugo tekmo pred domačim občinstvom pričakovali z optimizmom. A utopično bi bilo pričakovati, do bodo Formiske sezono končale brez poraza. Le ta je prišel v četrtem krogu, ko so to soboto naše punce v domači dvorani gostile gostje iz Šempetra, ekipo Alianse.

Formiske so tokrat v ključnih trenutkih pokazale preveč nezbranosti, saj so v prvem in tretjem nizu gostjam podarile že skoraj dobljene nize. V prvem so že vodile z rezultatom 23:20, nato pa naredile preveč napak in ga izgubile na 24, v tretjem pa so si na začetku priigrale dokaj visoko prednost petih točk, a nato gostjam ponovno dovolile, da so jih ujele in na koncu niz zanesljivo končale v svojo korist.

V drugem in četrtem nizu smo videli igro, ki so jo 4miske kazale v uvodnih treh krogih. Zanesljiv in odločen servis, ki je ekipi Alianse onemogočal dober sprejem in kvaliteten napad, le to pa so nato uspešno izkoriščale predvsem Maja Desy-Vahen, Katja Krin Pintarič in Andrejka Grašič, v nadaljevanju pa še Nastja Gajser. Svoj del sta dodali še Maja Horvat in Nina Reisman in tako so oba niza Formiske dobile gladko in z veliko razliko na 20 in 18.

Pri rezultatu 2:2 smo tako še drugič v tej sezoni dočakali peti niz, ki je odločal o zmagovalkah. Igra je bila do izida 11:11 izenačena, nato pa so Formiske ponovno storile preveč napak in gostjam dovolile prvo veselje v sezoni.

Kljub dejstvu, da je ekipa Alianse izgubila vse tri uvodne tekme, pa se je v Hočah pokazala kot močna in predvsem visoka ekipa, ki je po tem, ko so v pretekli sezoni igrali eno vidnejših vlog v 1. DOL,  v letošnji sezoni doživela le eno spremembo. Gostje so predvsem prednjačile v igri pri mreži. Naša organizatorka igre Ana Pehnec nikakor ni našla rešitve za njihov, velikokrat celo trojni blok, kamor so se nato naše napadalke prepogosto ujele. To slabost in slab začetni udarec pa je po tekmi kot glavna razloga za poraz navedel tudi trener Sebastjan Zorenč.

Kljub izgubljeni tekmi pa so Formiske osvojile dragoceno točko, ohranile visoko mesto na lestvici, za nove tri pa imajo priložnost že prihodnjo soboto, ko se bodo napotile na gostovanje v Žirovnico k ekipi Zgornje Gorenjske.

Rezultat tekme:
FORMIS : Aliansa     2:3 (24:26, 25:20, 22:25, 25:18, 12:15)

Več o tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

Vse rezultate in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje