Po črni seriji porazov, ki so jih naša dekleta utrpele predvsem zaradi natrpanega tekmovalnega urnika, je v tabor Formisk ponovno posijalo sonce. Žrtev je bila drugo uvrščena ekipa rednega dela prvenstva, ekipa Kema iz Puconcev.

Zmaga je na obraze Formisk ponovno narisala nasmeh in nas vse napolnila z optimizmom pred zaključkom sezone. A pot do nje ni bila tako lahka, kot kaže rezultat.

V prvem nizu so Formiske skozi celotni niz lovile nekaj točk zaostanka za Prekmurkami. Ujele so jih komaj v končnici in niz dobile tesno z rezultatom 25:23. Škripalo je predvsem na servisu in v bloku.

Tudi v drugem nizu so imele rahlo pobudo gostje, a so Formiske popravile predvsem igro v napadu ter zanesljiveje servirale. V končnici so Pucončankam pobegnile za tri točke in niz zanesljivo privedle do zmage.

V tretjem nizu pa so gostje po izrednih servisih Ane Pehnec izgubile voljo in se kaj kmalu vdale v usodo. Formiske so nizale točko za točko in niz zanesljivo dobile.

Nova zmaga za dvig samozavesti po štirih zaporednih porazih je bila pričakovana, a ne samoumevna. Pomeni dvig samozavesti pred naslednjimi tekmami, kjer Formiske lovijo tretje mesto na lestvici.

Trener Zorenč je po tekmi povedal: “Zaradi nekaj zaporednih porazov, še posebej po tistem v Novi Gorici, ki ni bil pričakovan, je naša ekipa v prvem nizu zaigrala v krču in nesproščeno. V nadaljevanju, ko smo povedli, pa so dekleta igrala bolj zanesljivo, tako kot znajo. Zadovoljen sem z novimi točkami in predvsem z njihovim pristopom in igro.”


Rezultat tekme: FORMIS : Kema Puconci     3:0 (25:23, 25:20, 25:15)

Za Formis so igrale: Maja Vahn Desy 14, Maja Horvat 16, Lea Krumpak, Katja Karin Pintarič 7, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 4, Ana Pehnec 5, Andrejka Grašič 9, Katarina Novak, Nika Šijanec.

 

Naslednja tekma bo že v soboto, ko se nam obeta nov sosedski derbi. Formiske bodo namreč gostile pri Novi KBM Branik, tekma bo ob 18 uri v ŠD Luknja.

{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/modra5}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje