O neposrednem obstanku bo odločal zadnji krog

by admin

Formiske o svoji usodi ne bodo odločale same. Na pustno soboto, ki je bila hkrati še Valentinovo, so sicer uspele gladko premagati ekipo Kema Puconci, a je zaradi zmage Alianse nad Slovenj Gradčankami razlika v točkah še vedno v prid Alianse.

V zadnjem krogu bodo Formiske gostovale v Slovenj Gradcu, domačinke so že izpadle iz lige, Aliansa pa gostuje v Puconcih. Formiske si bodo zagotovile neposredni obstanek v ligi le v primeru zmage v Slovenj Gradcu, pri čemer pa Aliansa v Puconcih ne sme zmagati.

Rezultat tekme:
FORMIS : Kema Puconci     3 : 0 (26:24, 25:15, 25:18)

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 12, Brina Bračko 1, Ana Sešel 6, Katja Karin Pintarič 12, Urška Stavbar 2, Nuša Trlep 5, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nina Petranovič 9, Ana Štern 5

Tekma proti Puconcem je spominjala na tekme iz prejšnje sezone, a treba je vedeti, da so si Prekmurke obstanek v ligi že zagotovile, Formiske pa so bile zaradi tega še posebej motivirane.

Napet in izenačen je bil le prvi niz. Pucončanke so že vodile z rezultatom 20:17 in nič ni kazalo, da lahko Formiske pripravijo presenečenje. A s tem se ni strinjal domači trener, ki je z drzno potezo, na servis je dal najmlajšo igralko, z delnim izidom 6:0 spremenil potek igre in Formiske so osvojile prvi niz.

Od tukaj naprej pa je bilo vse gladko. Pucončanke so se predale in Formiske so zagospodarile na igrišču ter tekmo gladko dobile z 3:0.

Trener Sebastijan  Zorenč je po tekmi povedal: “Zmaga podaljšuje naše upanje za obstanek. Če bi dekleta na prejšnjih tekmah igrala tako dobro, ne bi bili v takšnem položaju. Do konca skupinskega dela je še en krog in morda nam uspe prehiteti Alianso in se ogniti kvalifikacijam za obstanek.”

  

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje