Po treh ¼ finalnih tekmah se je ekipa Formis uvrstila v ½ finale državnega prvenstva. Po zgodovinski uvrstitvi na finalni turnir za pokal Slovenije, je to nov mejnik kluba in lep uspeh letošnje ekipe.

In zanimivo, prav tako kot v polfinalni tekmi pokala, Formiske v polfinalu državnega prvenstva pričakuje ekipa Calcita iz Kamnika. Omenimo naj, da so Kamničanke aktualne pokalne prvakinje in zmagovalke srednjeevropske lige. Punce torej čaka renomiran nasprotnik, a upanje umira zadnje!

A vrnimo se korak nazaj. Pot v polfinale je Formiske vodila preko ekipe Keme iz Puconcev in ta pot ni bila nič kaj lahka. Po štirih zmagah v prvenstvu, je naša ekipa hladen tuš doživela že na prvi tekmi v Hočah. Formiske so relativno lahko osvojile prva dva niza, še posebej superioren je bil drugi, ki so ga dobile z rezultatom 25:16. To pa je dekleta preveč uspavalo in Prekmurke so ležernost v igri Formisk s pridom izkoristile. Do konca so osvojile vse tri nize in že na prvi tekmi napovedale presenečenje.

Rezultat tekme: FORMIS : Kema Puconci    2:3 (25:19, 25:16, 16:25, 22:25, 13;15)

Formiske so se morale zbrati, saj jih je že v soboto 15.03. čakala druga tekma v Puconcih. Verjeli smo navijači, verjel je trener in kar je najvažnejše, verjele so igralke. Ekipi Keme na domačem terenu in pred bučnimi domačimi navijači niso dopustile niti pomisliti na uspeh. Od prvih točk tekme naprej so naša dekleta nadzorovale potek tekme in jo zanesljivo pripeljale do gladke zmage z rezultatom 3:0 v nizih.

Rezultat tekme: Kema Puconci : FORMIS     0:3 (20:25, 16:25, 18:25)

Urnik tekmovanja je narekoval, da se bo tretja, odločilna tekma odigrala že naslednji dan, torej v nedeljo 16.03., tokrat ponovno v Hočah. Časa za priprave na tekmo je bilo malo, a organizatorji in predvsem navijači smo dokazali, koliko nam pomeni ta klub. Zavidljivo število gledalcev je tokrat uprizorilo navijanje, kot ga v Hočah v tej sezoni še nismo doživeli. Glas iz več sto grl je Formiske popeljal do nove zmage, kjer Prekmurkam ponovno niso dopustile niti najmanjše možnosti na uspeh. Nova zmaga, že nič kolika v tej sezoni, a tokratna s posebno nagrado. Formis je v polfinalu državnega prvenstva!

Rezultat tekme: FORMIS : Kema Puconci    3:0 (25:19, 25:20, 25:17)

Prva tekma polfinala bo že to sredo, Formiske pa se odpravljajo na gostovanje v Kamnik. Klub ob tej priložnosti organizira skupinski obisk tekme. V kolikor bo interes dovolj velik, bo prevoz organiziran z avtobusom. O vseh podrobnostih se lahko pozanimate pri sekretarki kluba ali na naslovu okformis@gmail.com.

{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/1-4finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje