Formiske nas tudi v zaključku sezone ne prenehajo presenečati. Po zmagi v prvem delu prvenstva in nato uvrstitvi na finalni turnir za pokal Slovenije so dekleta napovedala, da je v letošnji sezoni mogoče prav vse. Ko so v modri skupini odščipnile točko Novi KBM Branik, so že dokazale, da lahko dobro igrajo proti največjim, z včerajšnjo zmago proti aktualnim pokalnim in srednjeevropskim prvakinjam, ekipi Calcita pa so dokazale, da lahko največje tudi premagajo!

KAMNIK – prva tekma

Prva tekma proti Calcitu, na njihovem domačem parketu v Kamniku, ni dala slutiti, da so Formiske kaj takega sposobne. V letošnji sezoni so s Calcitom igrale že tri krat. V polfinalu pokala so bile blizu uspehu le v prvem nizu, na domači tekmi v modri skupini so jim že odščipnile niz, v Kamniku pa prepričljiva zmaga Calcita. Na tej zadnji tekmi so bile Formiske enakovredne tekmice le v prvem nizu, nato pa je Kamniški stroj pričel delovati in tekme je bilo kmalu konec.

Rezultat 1. tekme: Calcit Volleyball : FORMIS   3:0     (25:21, 25:11, 25:11)

HOČE – druga tekma

V sobotno povratno tekmo v Hočah, igra se na dve zmagi, so Formiske stopile razbremenjene, nasproti so jim namreč stale uveljavljene nasprotnice. V lahko zmago pa so bile najverjetneje prepričane tudi Kamničanke, a tokrat so se uštele. Formiske so izvrstno odprle tekmo, z izvrstnimi servisi onemogočale igro nasprotnic, ki so na tak način v prvem nizu osvojile le 17 točk.

Drugi niz je bil že bolj izenačen. Kamničanke so popravile sprejem, a Formisk to ni preveč zmotilo. Ekipi sta prišli v končnico niza izenačeni, potem pa je na sceno stopila tokrat ponovno fantastična Maja Vahen Desy, ki je z nekaj zaporednimi točkami poskrbela za povečanje vodstva domačink na 2:0 v nizih.

Izkušenih Kamničank pa izid ni potrl. V tretjem nizu so strnile vrste, tokrat one izvrstno servirale in v tem nizu popolnoma porazile Formiske.

Četrti niz je bil podoben drugemu. Ekipi sta po dokaj izenačeni igri poravnani prišli do končnice, a tokrat je jeziček na tehnici premaknila Calcitovka Tjaša Turnšek in bistveno pripomogla k poravnanju izida na 2:2 v nizih.

Kaj lepšega in bolj razburljivega bi si lahko želelo okoli 300 navijačev, kot pa odločitev dramatične tekme v petem nizu. Glasno spodbujanje, kot da bi bila dvorana polna, in spremljanje končnice tekme na nogah, je Formiske poneslo do zgodovinskega uspeha. Zadnji niz so ponovno odlično odprle in si z novo serijo uspešnih servisov ustvarile prednost, ki jo do konca več niso izpustile iz rok. Formiske imajo nov skalp, tokrat Calcitov.

V dvorani je zadonelo »Ole, ole, ole… we are the champions« in res, glede na prikazano, dekleta to prav gotovo so!

Rezultat 2. tekme: FORMIS : Calcit Volleyball   3:2     (25:17, 25:23, 9:25, 21:25, 15:10)

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 29, Maja Horvat 9, Lea Krumpak, Katja Karin Pintarič 14, Urška Stavbar, Lea Geratič, Nastja Gajser 7, Ana Pehnec 4, Andrejka Grašič 6, Katarina Novak 1.

 

Po tekmi je trener Sebastjan Zorenč žarel: »Ta zmaga zame ni presenečenje. Verjel sem v dekleta, a za kaj takega so potrebovale nekaj težkih tekem. Prišle so v zaključku sezone, stopnjevali smo igro, bili vedno bliže in jo danes tudi dosegli. Če bomo v sredo v Kamniku igrali našo igro je mogoče prav vse!«

Vesela je bila tudi najboljša igralka tekme Maja Vahen Desy, ki je dosegla kar 29 točk: »Tokrat nam je uspelo! Nekajkrat v tej sezoni smo že bile blizu, nocoj pa se nam je izšlo. Zavedati se moramo, da igramo proti najboljši srednjeevropski ekipi, a po tej zmagi je psihološka prednost pred sredino tekmo na naši strani.«

Daljši intervju z Majo, ki je bil narejen pred polfinalnimi tekmami si lahko preberete na tej POVEZAVI.

Naslednja in hkrati odločilna tekma bo v sredo, 26. marca ob 20.00 uri v Kamniku in takrat bomo vedeli, katera ekipa se bo v finalu DP pridružila ekipi Nove KBM Branik, ki se je po zmagi nad Braslovčami, tja že uvrstila.
Verjamemo, da bodo imele Formiske tudi tam bučno podporo svojih zvestih navijačev!

  Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/1-2finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje