Po bronastih članicah, bronaste še deklice

by admin

V Hočah je bil to nedeljo, kot že nekaj krat v tej sezoni, praznik odbojke. V prelepi, in še vedno lahko rečemo novi dvorani, je bil v letošnji sezoni že finalni turnir članic za Pokal Slovenijo, članska ekipa Formis si je tukaj priborila končno 3. mesto v državnem prvenstvu, pred nekaj tedni pa smo gostili tudi prijateljsko tekmo slovenske ženske reprezentance. Za nov vrhunec sezone sta poskrbeli obe domači odbojkarski ekipi, OK Formis  in OK Hoče, ki sta skupaj organizirali finale državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, kamor sta se uvrstili tudi obe domači ekipi.

Turnir je potekal sočasno na dveh igriščih, finalna obračuna pa sta se odigrala na centralnem igrišču. Med najboljše štiri ekipe v kategoriji starejših deklic so se uvrstile ekipe Vital Ljubljana, Bled ACH, GO Voley in Formis.


Prvo polfinale

Prvi sta na parket stopili domača ekipa Formis in ekipa GO Volley iz Nove Gorice. Za domačinke, ki so na polfinalnem turnirju suvereno opravile z ekipama iz Braslovč in Ankarana, je bilo breme domačega igrišča očitno pretežko. Že od prve točke naprej so se vrstile lastne napake in izkušene Novo Goričanke so to s pridom izkoriščale. V vsakem nizu so si že na začetku priigrale zalogo točk, ki je nato Formiske do konca niso uspele ogroziti. Oba niza so dobile relativno gladko in se kot prve veselile uvrstitve v veliki finale.

Rezultat tekme: Formis : GO Volley     0:2 (16:25, 14:25)


Drugo polfinale

Po uradni otvoritvi turnirja, sta na parket stopili še ekipi Vitala in Bleda. Drugi polfinalni obračun se je sicer pričel bolj izenačeno kot prvi, a so Ljubljančanke v drugi polovici prvega niza stopile na plin in niz gladko dobile. Podobna slika je bila tudi v drugem nizu in Vitalovke so se zasluženo in pričakovano pridružile Novo Goričankam v velikem finalu,  Blejkam pa je ostala borba za bron, kjer so jih že pričakovale domače odbojkarice.

Rezultat tekme: Vital : Bled ACH     2:0 (25:15, 25:14)


Tekma za 3. mesto

Tekma za končno 3. mesto se je pričela nervozno, saj sta se obe ekipi zavedali, da si za osvojitev medalje spodrsljaja več ne smeta privoščiti. Mlada ekipa Formis je v tem elementu prednjačila, Blejke pa so predvsem zaradi dobrega servisa vseskozi vodile za nekaj točk. Formiske so se jim večkrat približale, celo izenačile, a končnico niza ponovno odigrale premalo zbrano in prvi niz je tako pripadel ekipi Bled ACH. A izguba prve tekme in prvega niza druge tekme je bil očitno alarm za domačo ekipo. V drugem nizu so se tudi Blejkam zatresla kolena, Formiske so močno pritisnile na servisu in bile še posebej učinkovite v napadu. Takšna igra jim je prinesla zmago v drugem nizu, podobno pa so nadaljevale še v tretjem, kjer so si hitro ustvarile 5 točk prednosti. Razlike do konca niso več izpustile iz rok in rajanje na domači strani tribune se je lahko pričelo.

Rezultat tekme: Formis : Bled ACH     2:1 (-19, 19, 10)


Finale

Za finalni obračun je dvorana dobila novo preobleko. Tekma se je, kot se za ta nivo tudi spodobi, odigrala na centralnem igrišču in na tri dobljene nize. Bučni navijači obeh najboljših ekip GO Volley in Vital so zapolnili tribune in finale se je lahko pričelo. A že na samem začetku je postalo jasno, da bo tekma »enosmerni promet«. Novo Goričankam ni uspevalo prav nič. Grešile so pri sprejemu, neuspešno napadale in ekipa Vitala je ustvarila delni rezultat 10:0.  Seveda je ta razlika pomenila lahko osvojen prvi niz. Podobna slika je bila tudi v drugem nizu, ki so ga Vitalovke dobile še bolj gladko, Primorkam so namreč prepustile vsega 11 točk. Šele v tretjem nizu smo lahko spremljali bolj izenačeno igro. Novo Goriška ekipa v kateri igrajo kar tri prvoligaške igralke, je pričela bolje sprejemati in si točke ustvarjati z bolj pametno igro v napadu. A Vitalovke so z odlično igro v polju ter absolutno dominanco v napadu in v bloku, počasi trle odpor Primork, ter ga pri 19 točki tudi dokončno strle. Sledilo je nepopisno veselje Ljubljančank ter solze sreče na eni in žalosti na drugi strani mreže.

Rezultat finala: GO volley : Vital     0:3 (13:25, 11:25, 19:25)

A žalost ni trajala predolgo. Glede na videno na obeh polfinalnih turnirjih in na finalu v Hočah, so medalje porazdeljene pravično. Ekipa Vitala je pokazala največjo kompaktnost in uravnoteženost ter kakovost na vseh igralnih mestih. GO Volley je z individualno kvaliteto nekaterih igralk in s požrtvovalno igro v polju učinkovito nadomeščal pomanjkljivosti na ostalih igralnih mestih. Ekipi Formis in Bled ACH pa sta bili izredno izenačeni. V obeh je veliko mladih igralk in verjamemo, da jih bo kar nekaj med njimi igralo na finalnem turnirju starejših deklic tudi prihodnjo sezono.

Po koncu svečane podelitve pokalov in medalj je seveda sledila še razglasitev najboljših igralk. Trenerji so jih izbrali, organizatorji pa so jim podelili nagrade. A dejstvo je, da so najboljše igralke prav vse, ki so se v veliki finale uvrstile in v njem tudi nastopale!

   Galerija slik – foto Suzana Visočnik:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2013-14/finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje