FORMIS MALA SO NOVE-STARE PRVAKINJE

by admin

Igralke Formis MALA 1 so v sezoni 2013-2014 ponovno najboljše v državi. Po tem, ko je to lansko sezono 2012/2013 že uspelo takratni generaciji deklet, je naslov državnih prvakinj v mali odbojki osvojila tudi letošnja generacija Formisk.

Igralke Formis MALA 1 so se v soboto 31.5.2014 odpravile na zadnjo tekmo državnih prvenstev sezone 2013-2014 na FINALE v Mali odbojki. Organizacija finala je bila v kraju Stranje pri Kamniku, poleg domače ekipe OK Calcit Volleyball I pa so se v finalu pomerile še ekipe OK Kajuh Šoštanj, OK Ankaran in naša ekipa OK Formis Mala 1. Tekmovanje se je pričelo 9:30 uri in se je odvijalo na enem igrišču.

Prvi polfinale:

Domačinkam je kot je že v navadi pripadla čast otvoritvene tekme, ki so jo odigrale proti ekipi OK Šoštanj. Po dokaj izenačeni igri so na koncu zasluženo zmagale domačinke.

Rezultat 1. polfinala: Kajuh Šoštanj : Calcit Volleyball I     0:2 (21:25, 22:25)

Drugi polfinale:

V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi OK Ankaran in OK Formis Mala 1. Glede na gladki zmagi ekipe Ankarana v polfinalu je naša ekipa Formisk sklenila kreniti v igro previdno in s spoštovanjem do nasprotnic. Že na ogrevanju je bilo videti, da imajo Primorke močno (tudi visoko) prvo postavo in nekaj slabšo drugo. Začetek tekme ni bil po željah naše ekipe, saj so nasprotnice povedle z rezultatom 4:0 in že je bil čas za prvi time out. Po premoru je igra prve postave Formisk le stekla, počasi izničila prednost nasprotnic in nato povedla. Tokrat je premor zahtevala nasprotna ekipa, vendar Formisk do konca ni več ulovila. Ko je prva postava dosegla zmago, je naredila veliko delo. Druga postava Formisk je morala skupno zmago le potrditi. Na samem začetku so nasprotnice še držale korak z našo ekipo potem pa so naše igralke pobegnile in gladko zmagale. Veselje po uvrstitvi v finale je bilo veliko in iskreno.

Rezultat 2. polfinala: Ankaran : Formis     0:2 (21:25, 11:25)

Tekma za 3. mesto:

V tekmi za 3. mesto sta se pomerili ekipi Ankarana in Šoštanja. Po prikazanem v prvih dveh tekmah je bilo pričakovati zmago Ankarana in točno tako se je odvila tudi igra. Ankaran je suvereno zmagal in zasedel 3. mesto, Šoštanj pa 4. mesto v državi.

Rezultat tekme za 3. mesto: Ankaran : Kajuh Šoštanj     2:0 (25:21, 25:11)

Finale:

Za najboljšo ekipo v državi v kategoriji Mala odbojka sta se pomerili ekipa domačink OK Calcit Volleyball I in ekipa OK Formis Mala I. Trenerka nasprotne ekipe je zamenjala postavi, tako da je naša prva postava dokaj lahko premagala njihovo prvo in obratno, njihova prva postava je premagala našo drugo. Tako sta bili obe ekipi spet na začetku in vse je bilo odvisno od 3. niza.

Obe ekipi sta ga pričeli s svojima udarnima postavama in bolje so začele igralke Calcita. Pri rezultatu 10:7 za Calcit je trener Formisa zamenjal dve igralki in zadel. Igra Formisk je šla samo navzgor, najprej so nasprotnice dohitele in nato prehitele. Nasprotni ekipi niso pomagali niti time outi, niti menjave. Formiske so s pametno in zanesljivo igro povečevale prednost. Pri rezultatu 18:22, je sledil še zadnji poskus nasprotnic za preobrat in pri rezultatu 20:22 je sledil še time out naše ekipe. Po premoru je prvo točko dosegla naša ekipa in povečala vodstvo na 20:23. Formiske prednosti niso več izpustile, tekmo so rutinirano pripeljale do konca in zmagale z rezultatom 22:25.

Ko so 4miske dosegle 25. točko in zmago, se je vsul plaz iskrenih čustev, ki ga vidiš samo ob veliki želji in doseženem cilju. Igralke so izkazale toliko solz sreče in iskrenih objemov, da verjamemo, da je naslov državnih prvakinj prišel v prave roke!

Rezultat finala: Calcit Volleyball I : Formis      1:2 (13:25, 25:15, 22:25)

Za Formis Mala I so nastopale:
Pia Pravdič, Anja Ertl, Ana Ledenik, Nika Brumec, Nina Jug, Nika Babič, Jona Bauman, Nena Kovačič, Manja Pauko, Lara Paul, Tonja Čižič, Daša Lukič, Nastja Stubičar in Alja Petrovič. 
Trener ekipe: DrAgo Blažič

Uvrstitev ekip od 1 do 4:
1. Formis Mala I
2. Calcit Volleyball I
3. Ankaran
4. Kajuh Šoštanj

Sezono pa naj končamo s sklepno mislijo trenerja ekipe Mala 1 Draga Blažiča: “Odlična sezona, odlična ekipa, odlične igralke. Ta letošnji naslov državnih prvakinj mi tudi iz osebnih razlogov največ pomeni. Na poti do naslova smo izgubili eno samo tekmo. Skupaj smo dosegli prvi zastavljeni cilj – polfinale, nato novi cilj – finale in čisto na koncu zadnji cilj – državni prvaki. Rad bi se zahvalil vsem igralkam za prizadevno delo, njihovim staršem za podporo, prevoze in navijanje. Igralkam želim na njihovi nadaljnji športni poti veliko uspehov.
Vsem nam, ki smo bili skupaj v tej zgodbi želim, da se vedno z veseljem pozdravimo, ko se vidimo in da bomo vedno veseli in ponosni na rezultat, ki smo ga skupaj dosegli.
Še zadnjič lep pozdrav vsem MALA I.”

   Galerija slik: {gallery Novice_ostali/Mala/1-2013-14_turnir_09/finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje