Premagale vodilne in jih prehitele na lestvici

by admin

V tekmi 4. kroga v 3. DOL so v soboto 15.11. Formiskam v goste prišle Perotove domačinke iz Selnice, ekipa Turbine, ki je bila do tega kroga celo vodilna ekipa na lestvici.

Začetek tekme ni bil preveč spodbuden. Kot je trener pojasnil po tekmi, so se dekleta »šlampasto« ogrele in temu primeren je bil tudi začetek. Rezultati 0:4, 1:9, 2:12 povedo vse. Na koncu vendarle rezultat ni bila tako grozen, 16:25 za Selničanke. 

Drugi niz pa obrnjena slika. Naša dekleta so se ogrela in pristopile bolje, postavile blok in obrambo, odservirale soliden servis in na koncu slavile niz z 25:12. 

Ko smo vsi pričakovali, da bodo Formiske nadaljevale v istem ritmu, pa smo ponovno gledali ponovljen prvi niz. Ponovno jim ni šlo nič od rok in nog, čeprav je bila problem, kot je dejal trener, samo glava. Turbinčanke so niz dobile z rezultatom 15:25.

V četrtem nizu je bila igra izenačena do rezultata 12:12, nato pa so je Lea izvedla odlično serijo servisov in Formiske so povedle z 18:12 in nato niz brez težav tudi zmagale na 18.

Peti niz so Formiske odlično odprle z rezultati 3:0, 5:2, 8:3, 11:4, 14:5 in na koncu zmaga s 15:7. Odlično so servirale prav vse, ki prišle na v vrsto, Pia, Aneja, Lea, Nika K., Mija in Brina. 

Tekmo lahko povzamemo z naslednjimi besedami: velika nihanja v igri, izkazan karakter ekipe za vzpon po padcu, večja raznovrstnost v igri, pomembni dve točki in dobra spodbuda za naprej.

Trener ekipe Peter Možič je po tekmi povedal o nasprotnicah: » Moje sosede iz Selnice, na čelu z Niko Maučnik so verjetno najbolj glasna ekipa v našem prvenstvu. Lahko so nam vzornice v smislu spodbujanja, nekoliko manj pa v smislu provociranja.« O Formiskah pa: »Samo kadetinje bi verjetno težko dobile to tekmo, zato se zahvaljujemo našim mladinkam (Lei, Miji in Niki K.) za pomoč in podporo. Res pa je da smo dve, kadetinjo Ano in deklico Nušo, posodili naši prvi ekipi, kjer je Ana celo standardna “prvotimka”. Čestitke dekletom in VELIKA HVALA našim staršem za super navijanje.« 

 

Rezultat tekme:
FORMIS II : Turbina     3:2 (16:25, 25:12, 15:25, 25:18, 15:7)

 

Za Formis II so igrale:
Pia Berglez, Špela Belec, Aneja Tancer, Mija Primec, Ana Kristina Šalinovič, Nika Kužner, Tjaša Špindler, Brina Bračko, Teja Potočnik, Nika Fišer, Nika Korošec, Lea Ivančič, Urška Špela Pregel, Lana Kučer

 

    Galerija slik: {gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_14_15/4krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje